Herec Roman Zach měl vážnou autonehodu v opilosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herec Roman Zach měl vážnou autonehodu v opilosti

Roman Zach nechce o nehodě mluvit.
Roman Zach nechce o nehodě mluvit. (TV Nova)

Herec Roman Zach (38), který před lety zářil jako gynekolog Šebek v seriálu Ordinace v růžové zahradě, deníku Aha! nepřímo potvrdil, že měl těžkou autonehodu.

Server Super.cz totiž informoval, že policie měla Zachovi po bouračce na Rakovnicku naměřit 2,4 promile alkoholu v krvi – a herec s námi o tom odmítl komunikovat. Po našem dotazu práskl s telefonem a neodpovídal ani na SMS. „Měl jsem dvě skleničky vína,“ přiznal ale později výše zmíněnému serveru.

Zach možná přikázal o celé události mlčet i svému okolí. „Neposkytnu vám vůbec žádné informace,“ řekla Aha! mluvčí pražského Divadla Komedie Lenka Studenková. Právě toto divadlo je Zachovou domovskou scénou. V nejbližších dnech tady Romana žádné představení nečeká, až v pátek 18. března.

Co se přihodilo? Zach boural o víkendu se svým vozem u Žďáru na Rakovnicku, když se vracel ze soukromé oslavy. „V noci ze soboty na neděli řidič středního věku z Prahy přehlédl kamion. Zezadu do něj narazil. Pak se chtěl otočit a sjel do škarpy,“ popsal kolizi mluvčí rakovnických policistů René Černý.

Policejní hlídka, která přijela na místo nehody, naměřila u řidiče 2,43 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška ukázala 1,88 promile. „Řidič s naměřenými hodnotami souhlasí a nepožadoval lékařské vyšetření a odběr krve,“ dodal mluvčí. Policie případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Viděli jsme, že jedno auto se dvěma ženami a dvěma dětmi málem smetl ze silnice, a pak to vybrejkoval tak, že vlítl do pangejtu, ale to ještě jakžtakž otočil zpátky na silnici,“  uvedli svědci s tím, že poté naboural do nákladního vozu. „Sednul do auta a s tím nabouraným zaklíněným autem pod cisternou se snažil ještě ujet. Jel pár metrů a tam stejně skončil ve škarpě. Podle mě byl hodně opilý. Vystoupil z auta a potácel se. Říkal jenom: Ty vole, ty vole,“ popisuje Zachovo chování svědek nehody.

Právníci jsou v takových případech nekompromisní. „Jde o jasné naplnění skutkové podstaty trestného činu. Pokud mu skutečně naměřili přes dvě promile alkoholu, hrozí mu nepodmínečně několik měsíců ve vězení,“ řekl deníku Aha! pražský advokát Jan Černý.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.