Královna dětských duší J. K. Rowlingová má problémy se sousedy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Královna dětských duší J. K. Rowlingová má problémy se sousedy!

Joanne K. Rowlingová s jedním ze svých čtyřnohých miláčků.
Joanne K. Rowlingová s jedním ze svých čtyřnohých miláčků.

Děti autorku knih o kouzelnickém učni Harrym Potterovi ji milují, sousedi už méně. Dokonce proti ní protestují! Příčinou jsou hluční psi paní spisovatelky…

Britská spisovatelka Joanne K. Rowlingová (44) chce vedle svého domu na předměstí skotského Edinburku postavit budovu pro ostrahu i boudy pro hlídací psy. Někteří sousedé proti tomuto plánu protestují. Obávají se, že je bude štěkot psů rušit.

Rowlingová důsledně dbá na ochranu soukromí a bezpečnost své rodiny. Nový dům a pozemek na západě Edinburku koupila na konci minulého roku za přibližně dva miliony dolarů (42 milionů korun).

Jeden z jejích nových sousedů, který si nepřál zveřejnit své jméno, uvedl: „Tato žádost (na stavbu) byla držena pěkně v tajnosti. Vypadá to, že o ní vědělo jen velmi málo zdejších lidí. ... Celý pozemek je ohraničen vysokým živým plotem, takže ani není vidět, kde nová budova bude.“

Někteří sousedé také kritizují, že tyto stavební plány neschválili členové městské rady, ale jen pověření úředníci. Městská rada podle listu Telegraph však tvrdí, že jde o běžný postup v nekomplikovaných případech.

Stavební povolení prý již spisovatelka získala, výstavba bezpečnostního komplexu tak může začít během několika měsíců. Poté má Rowlingová v plánu se do domu přestěhovat i se svými třemi dětmi z Merchistonu, kde bydlí od úspěchu potterovské ságy. V Merchistonu spisovatelka před osmi lety kvůli bezpečnosti a ochraně soukromí požádala o zvýšení zdí kolem domu a zabudování bezpečnostních kamer, její sousedé však proti tomu také protestovali.


Kliknutím zvětšete
Joanne K. Rowlingová získala podle časopisu Forbes za vydání knih o Harrym Potterovi v letech 1997 až 2007 téměř miliardu dolarů (16,7 miliardy korun). Z nemajetné svobodné matky, která pracovala jako sekretářka a učitelka francouzštiny, se tak za deset let stala jedna z nejbohatších žen v Británii.

Autor (ex, ČTK)

Foto ara

21. 6. 2010, 10:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.