Panenky slavných šly na dračku: Martinová ušila Rottrovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Panenky slavných šly na dračku: Martinová ušila Rottrovou!

Oluš od Liběny Rochové
Oluš od Liběny Rochové (Foto Aha! – Martin Hykl, Herminapress.cz, UNICEF)

Čtyřicet, osmdesát, ale i sto tisíc korun. Na benefiční aukci panenek pro UNICEF padaly částky, na které běžný smrtelník šetří rok. Největší les rukou se zvedl při dražbě figurky Věry Martinové (38), která nápadně připomíná Marii Rotrrovou (77). Nejvíc ale vydražila Liběna Rochová (67) – rovných 110 tisíc! Celkem se vybralo přes milion korun.

Nejslavnější: Madelain od Věry Martinové

44 000 Kč

Škoda, že na dražbě nebyla Marie Rottrová – mohla si tu totiž koupit svou malou kopii! „I moje dcera Eliška říkala, že v ní vidí Marušku,“ nechala se slyšet Martinová. Snad proto doufala ve větší obnos. „Samozřejmě kdyby to bylo víc, byla bych ráda, ale myslím si, že je to krásná cena,“ uznala první dáma české country.

Nejdražší: Oluš od Liběny Rochové

110 000 Kč

Největší les lístků byl při prodeji netypické panenky od známé návrhářky. Zatímco loni její výtvor putoval do cizích rukou za 90 tisíc, letos získala ještě o 20 tisíc víc. Sama návrhářka chvíli přihazovala, nakonec to ale vzdala. „Většinou se zúčastňuju i dražby, ale převážně po třetím příhozu končím. Je to mimo můj rozpočet,“ přiznala Rochová. Z vybraných peněz ale měla radost.

Nejosobitější: Werich od Jiřího Wericha Petráška (62)

40 000 Kč

Nemanželský syn Jana Wericha svou panenku pojal jako odkaz na rodinné dědictví. „Bral jsem to jako obrovskou šanci zplodit svého otce, takže tady před námi je ta panenka, která mě přivedla o mnoho let zpátky. Vzpomínka na Osvobozené divadlo, když tam můj táta hrál s Jiřím Voskovcem,“ lákal zájemce Werich mladší před dražbou.

Nejuplakanější : Nela od Jitky Čvančarové (40)

50 000 Kč

Panenku do benefiční aukce herečka přinesla na poslední chvíli, takže už ji ani nestihli natisknout do katalogu. Zato všechny skoro rozbrečela. Před dražbou totiž předčítala z dopisu od ženy, která jí panenku vyrobila. „Na konci roku 2015 mi nečekaně zemřela neteř, odešla rychle. Panenku jsem vytvořila na její památku,“ přečetla. Pak se Čvančarové zlomil hlas a rozplakala se.

Nejdojemnější : Lulu Orah od Evy Čerešňákové (32)

25 000 Kč

Bývalá šéfka Česká Miss se loučila se svou exotickou panenkou obzvlášť těžce. „Pracovala jsem na ní několik večerů s pětaosmdesátiletou babičkou, která je mi hrozně blízká. Je teď vážně nemocná, musí hodně ležet, tak se jí snažím vymýšlet různé aktivity. Miluje ruční práce, takže její výrobou úplně žila,“ popsala dojemně Aha! Čerešňáková.

Nejukecanější : Pepina od Josefa Dvořáka (76)

50 000 Kč

„Já moc nepřihazuju, ale nervuju se tím, jak se naše panenka dostane vysoko. Věřím, že se dostane do dobrých a štědrých rukou,“ řekla Aha! herec o rozpustilé Pepině, kterou šila po večerech jeho žena Jája (75). Sotva ale někdo zvedl dražební lístek, Pepa trhal moderátorovi z rukou mikrofon a pořád aukci přerušoval svými vtípky, kterými chtěl dostat cenu co nejvýš.

Nejstarší: Emilia Marty od Soni Červené (93)

70 000 Kč

V aukci se blýskla i legendární operní diva, která do dražby věnovala panenku inspirovanou titulní postavou divadelní hry Karla Čepka – Věc Makropulos. „Je jí 337 tisíc let a narodila se na Krétě,“ popsala Červená svou šik zrzku. A aby zvedla zájem dražitelů, přidala do aukce i speciální recept na dlouhověkost.

 Věra Martinová opustila manžela a rozkvetla: Zářila na turnaji celebrit!

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.