Režisér Václav Vorlíček (87): Konkurz na psa do pohádky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Režisér Václav Vorlíček (87): Konkurz na psa do pohádky

Václav Vorlíček
Václav Vorlíček (Foto Aha! – David Kundrát, Pavel Machan, Martin Hykl, ara)

Existují castingy, kdy jejich účastníci vůbec netuší,že usilují o roli ve filmu. Snad proto ani nemají trému. Přesvědčili jsme se o tom při výběru adepta na jednu z hlavních rolí nového zpracování slavné Erbenovy Zlatovlásky. Z posledních deseti psů se do úzkého finále dostalo pět nejšikovnějších voříšků a zkušený režisér Václav Vorlíček (87) to neměl vůbec lehké.

Ve studiu Three Brothers Production v Hlubočepích panovala napjatá atmosféra, posledních pět psích adeptů na jednu z hlavních rolí filmu čekalo na svoji šanci. Za doprovodu páníčků postupně přicházeli na »plac«, kde ve světlech reflektorů předváděli svůj um.

REŽISÉR CHTĚL JEDINĚ VOŘÍŠKA
Vše pozorně sledoval i režisér Václav Vorlíček, který nám také prozradil, že se jedná o klasickou a již několikrát zfilmovanou pohádku. „Čili máme určitou nevýhodu, ale scénář paní Lucie Konášové přinesl plno nových prvků, takže si myslím, že se z toho dá udělat přijatelná nebo oblíbená pohádka. S tím, že se budu snažit dostat do děje co nejvíce komediálních prvků. Jsem rád, když se tam objeví trochu humoru, aby se diváci zasmáli.“ Z toho důvodu prý upraví i scénář, kam potřebuje přidat ještě jednu postavu, kterou teď neprozradí. Trochu mu však přidělal vrásky K. J. Erben tím, že si vymyslel zrovna princeznu se zlatými vlasy. „Jak dosáhnout těch živých a dobře fungujících zlatých vlasů, ještě nevím. Aby byly zlaté, a ještě se leskly, to je obrovský maskérský problém. Nevím, jestli to byl od autora nejšťastnější nápad,“ vysvětluje režisér s úsměvem. Proč bude mít v příběhu jednu z hlavních rolí pes, je prý dáno tím, že je od pradávna přítelem člověka. „Potřebujeme, aby tam měl ten nejmladší princ nějakého pejska. Nebude to žádný chrt nebo jiná ušlechtilá rasa, ale voříšek. Zkrátka zajímavě vybarvený míšenec, se kterým jsem měl dobrou zkušenost už ve filmu Konec agenta W4C.“

JAK TO BYLO SE PSEM V KONCI AGENTA W4C
Tenkrát prý přišli na psa, který skvěle plnil všechny úkoly až na jeden, se kterým měl problém. „Když měl přinést velký historický budík s obrovským kovovým uchem, za boha to nechtěl udělat. Až maskérky přišly s nápadem vystřihnout z dámské rukavičky proužek, kterým to kovové ucho obšily. Potom, když už se jeho zuby nedotýkaly kovu, plnil pes úkoly bezvadně.“ Kdo z herců bude ve filmu hrát, se ještě neví, na výběru postav se bude teprve pracovat. Každopádně by měl být film hotový do konce příštího roku.

Oceněný Václav Vorlíček: Mám nápad na další komedii! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.