Drsný casting na obsazení Ledeckého muzikálu: My se vám ozveme... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Drsný casting na obsazení Ledeckého muzikálu: My se vám ozveme...

Casting byl plný hvězd. Uspějí?
Casting byl plný hvězd. Uspějí? (Foto Aha! – Robert Klejch, Pavel Machan, Ctibor Bachratý, muzikál Iago)

V Divadle Hybernia je pořádné rušno. Probíhá zde totiž casting na nový muzikál. Zájemci s nezbytnými čísly sedí u stolků, čekají na chodbách, na schodech si opakují songy. Všude vládne nervozita. Jak by taky ne, když za chvíli musí na jevišti zazpívat přímo autorovi – Jankovi Ledeckému. A ten rozhodne o tom, kdo postoupí dál. Mezi čekajícími jsou hodně známé tváře. Roli tu totiž nemá nikdo jistou. A téměř každý slyší známou konkurzovou větu: „My se vám ozveme...“

Muzikál Iago napsal Janek Ledecký (54) před pár lety. Konkurz na něj se konal už před dvěma roky, avšak pak se jeho realizace odsunula. Z původního obsazení nezůstal téměř nikdo, jen David Gránský. „David byl už tenkrát můj Cassio číslo jedna a za ty dva roky se ještě strašně zlepšil,“ okomentoval to autor, který zároveň potvrdil, že s Davidem do role určitě počítá. U ostatních však není nic jisté...

Othellem bude vítěz SuperStar
„Děkujeme, pěkně zazpívané,“ ozve se občas od pultu z hlediště, za nímž sedí sám autor. Všechny účastníky nechá dozpívat a dělá si poznámky. Někomu jen poděkuje, jiného zpěv ocení, s někým si zazpívá a výjimečně si někoho pozve ke svému pultíku a chvíli s ním diskutuje. O obsazení není zdaleka rozhodnuto. I když něco přece jen víme – muzikál měl světovou premiéru na podzim na Nové scéně v Bratislavě, a tak část obsazení přijede hrát i k nám – třeba Lukáš Adamec, vítěz Česko Slovenské SuperStar si střihne Othella, Dominika Richterová Desdemonu. A titulní roli si i u nás, stejně jako na Slovensku, zahraje Janek Ledecký. A proslýchá se, že by se měl alternovat s Petrem Vondráčkem. A tak ani ten na castingu nemohl chybět.

Konkurz plný 
slavných jmen
Mezi účastníky konkurzu se objevuje i řada známých tváří. Všichni bez výjimek musejí přijít zazpívat. A jak už to bývá, samozřejmě píseň přímo z muzikálu, kterou zpívá postava, o niž usilují. A tak kromě Petra Vondráčka dorazili i Michal Novotný, známý z Ordinace v růžové zahradě, nebo Daniela Šinkorová, které v prosinci skončil muzikál Mamma mia!, v němž hrála hlavní ženskou roli. Nechyběl ani Bořek Slezáček, jenž na příležitost čekal společně se svými syny – měli totiž zrovna jarní prázdniny, a navíc jsou prý na divadelní prostředí zvyklí. Nechyběli ani hlavní představitelé Fantoma Opery, který také skončil před Vánocemi.

Žárlivý Fantom
Zatímco představitelka Christine Monika Sommerová si text opakovala na schodech, Radim Schwab se jako správný fantom ukrýval v zákulisí. A protože by ho zajímala role Othella, zazpíval si na konkurzu song s názvem Žárlivost. „Moc hezky zazpívané,“ komentoval to Janek. A tady se nabízela otázka – co Fantom Opery a žárlivost? „Já jsem byl dřív žárlivý jako pes, pak mě to časem přešlo a zjistil jsem, že je to zbytečný. Že je to vlastně jen projev toho, že člověk nevěří sám sobě. A co se má stát, se stejně stane,“ komentoval to Radim.

Zkoušet se bude v létě
Kdo svou roli nakonec dostane či kdo uslyší jen větu: „My se vám ozveme“ a nic víc, se dozvíme nejdřív v březnu. Jasné ale je, že muzikál bude mít premiéru v září a zkoušet se bude v létě, kdy do Prahy přiletí americký režisér a choreograf Robert Johanson, který muzikál inscenoval už v Bratislavě. Janek Ledecký si spolupráci s ním maximálně pochvaloval. „Pracovat s ním je pro každého, kdo má rád divadlo, čistá rozkoš,“ prohlásil. A bude se na co dívat. Muzikál, který vychází ze Shakespearovy tragédie Othello, se totiž odehrává nejdříve v luxusní ženevské rezidenci, ale záhy se přesouvá do staré vojenské pevnosti Citadel na Středním východě.



Přečtěte si
6010
26. 2. 2017 • 11:40

Již to s těmi muzikály přehánějí.Je jich jako nasráno.A těm chudákům, co se ucházejí o nějakou roli, těm to tedy vůbec nezávidím.Je to pomalu jako na trhu s dobytkem.Musí tam zažít plno ponížení.Ale nakonec tam lezou dobrovolně,tak ať si to užijí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.