Syn Ledeckého: Proč svému otci neříká "táto"? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Syn Ledeckého: Proč svému otci neříká "táto"?

Jonáš svého otce oslovuje zásadně křestním jménem.
Jonáš svého otce oslovuje zásadně křestním jménem. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, koláž Ahaonline.cz)

Na své potomky může být obzvlášť hrdý zpěvák Janek Ledecký (52). Zatímco jeho dcera Ester se už stihla proslavit na olympiádě, jeho syn Jonáš se držel zpátky. Nedávno ale na výstavě prodal všechny své obrazy a jeho hvězda začíná stoupat vzhůru.

Jonáš Ledecký se rozhodně potatil. Kromě malování se věnuje i hudbě a dokonce s vlastní kapelou vydal desku. Narovinu přiznává, že částečně za jeho úspěch může i slavné jméno. „Kdoví, kde bych byl, kdybych se jmenoval Novák. Ale já se snažím dělat všechno sám za sebe, i tu hudbu, nenechám si do toho šťourat,“ vysvětluje Jonáš v Blesk tv magazínu.

Sice za příjmení nestydí, ani nevystupuje pod pseudonymem, ale svého otce stejně oslovuje křestním jménem namísto tradičnějšího "tati". Co za tím je? „Já mu říkám jménem do mala. Maminka mu říkala Janku, takže jsme mu tak s Ester začali logicky říkat taky,“ vysvětluje s tím, že otci to vůbec nevadí.

A jaký syn Ledeckého vlastně je? „Jsem pořád takovej dost dětskej, v pokoji mam hračky, sbírám komiksový figurky a tak,“ říká mladý umělec, který se na kytaru naučil hrát sám a kromě obrazů plných ženských těl kreslí i komiksy.



Přečtěte si
maryjean
17. 12. 2015 • 23:29

Vážení pisálkové z Aha, proč si nejprve nepřečtete co jste napsali, než sem vložíte ten článek? /Sice za příjmení nestydí, kam vám uteklo SE? já mu říkám jménem DO mala Tady snad není jediný článek, kde by se takové překlepy neobjevily

mekanik
23. 11. 2014 • 17:57

Ledek Janecký

clearstream
23. 11. 2014 • 13:36

Hele, ta tvorba je docela zajímavá, ale čím míň koz a ***í, tím líp.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.