Křivda odpuštěna! Oštěpařka Špotáková obnovila spolupráci s trenérem Černým! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Křivda odpuštěna! Oštěpařka Špotáková obnovila spolupráci s trenérem Černým!

Před dvěma měsíci neprošla Bára v Pekingu do užšího finále na mistrovství světa.
Před dvěma měsíci neprošla Bára v Pekingu do užšího finále na mistrovství světa.  (Foto: Reuters)

Před pěti lety se Rudolf Černý dozvěděl o konci spolupráce s oštěpařkou Barborou Špotákovou (34) až z médií. Hořký konec je ale zapomenut, oba znovu společně vyráží za olympijským zlatem.

Ač to tak v roce 2010 mohlo vypadat, nebyl to konec spolupráce z říše pohádek. „Vůbec o tom se mnou nemluvila, přišlo to jako blesk z čistého nebe,“ říkal tehdy zklamaně Černý. Jedenáct dlouhých let vyšperkovaných pěti velkými medailemi bylo najednou u konce.


Další čtyři roky pak oštěpařská královna sbírala »placky« s Janem Železným, který Černého nahradil. Až do loňska, kdy si i kvůli malému Janečkovi zkusila rok bez kouče. Jenže se spálila. A tak se na scénu po 9. místě na letošním MS vrací jako záchranný bumerang osvědčený Černý!


„Já ji neoslovil, tak nějak vzájemně to všechno vyplynulo,“ prozradil zkušený trenér Blesku. „Vnitřně máme minulost vyřešenou, a to je důležité. Odpočinuli jsme si od sebe,“ odmítl, že by se s Bárou šťourali ve starých ránách. Oba teď mají společný cíl: olympiáda v Riu 2016 a třetí zlatá medaile. A pak? „Berme to tak, že je to de facto smlouva na rok,“ uzavřel Černý.






Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.