Tomáš Hanák: O rvačkách, dluzích a exekucích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tomáš Hanák: O rvačkách, dluzích a exekucích!

Tomáš Hanák
Tomáš Hanák (Foto pro Aha! – Petr Klapper, Vítek Ludvík, ara)

Sám legendární kmotr Marlon Brandon by před ním smeknul. Řeč je o výkonu Tomáše Hanáka, který si v dlouho očekávaném filmu Lovci a oběti, který bude mít premiéru již 25. března, střihnul roli tajemného mafiána, který se jednoho dne rozhodl konat dobro.

Film Lovci a oběti vypráví příběh Jakuba (Martin Kraus), který se díky nekonečné spirále dluhů dostane do křížku s nebezpečnými vymahači, kteří nechodí pro ránu daleko. A proto není ve filmu o akční scény nouze. Přestože se jich Hanák sám nezúčastní, jako herecky bard okomentoval jejich věrohodnost.

„Některé scény nezastírají jistou stylizovanost – díky střihu a použití hudby. Jiné jsou opravdu syrové. Každopádně, kdyby byly zcela reálné, Martin Kraus už není mezi námi,“ vysvětlil herec, který ač vypadá jako velký drsňák, rvačky se mu vyhýbají.

„Naposledy a vlastně jedinkrát jsem se pral v první třídě, někdy kolem roku 1964,“ prozradil Hanák, který promluvil i o svém postoji k půjčkám. „Celou dobu natáčení jsem si uvědomoval, že na rozdíl od mé postavy se ve finančních záležitostech totálně neorientuji. Jenže naštěstí jsem byl vychován tak, abych si, pokud možno, nepůjčoval – a když už, abych peníze vracel třeba i dřív, než bylo dohodnuto. Dobrá výchova, vlastně podle okřídleného hesla "co nemám, to nepotřebuji" – a co nepotřebuji, na to si přece nebudu půjčovat. Nevím, jestli si po filmu lidi přestanou půjčovat – je to přece tak strašně lákavé, mít všechno hned. Ale snad bude varováním hlavně pro mladé, kteří vinou neuvážené půjčky můžou raz-dva spadnout do zatraceného maléru,“ tvrdí herec.

Video se připravuje ...

Autor:  ph

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.