Jak probíhá v Česku první sex?! Šokující výsledek výzkumu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jak probíhá v Česku první sex?! Šokující výsledek výzkumu!

Mladí si většinou užívají, když rodiče nejsou doma...
Mladí si většinou užívají, když rodiče nejsou doma... (scom)

První milování… Pro někoho nezapomenutelný zážitek, pro jiného nehezká zkušenost a pro dalšího možná okamžik, který si už ani nevybaví. Sexuální premiéra však také skrývá řadu různých úskalí. Těmi se zabýval nejnovější průzkum sexuálního chování Čechů, který provedl Sexuologický ústav v Praze.

V kolika letech?
Nejspíš nebude žádným překvapením, že dnešní mladí začínají s milostnými hrátkami stále dříve. Při předešlých výzkumech se věk první soulože pohyboval nad hranicí 18 let. Nyní se poprvé dostal pod tuto hranici. Prvnímu sexu se tak dnes páry oddávají ještě před dovršením plnoletosti, to znamená v 17,79 letech u mužů a 17,73 letech u žen.

Kde se »poprvé« odehrává?
Dnešní mladí milenci už zřejmě nejsou tak romantičtí jako jejich předchůdci. Ti až v 50 % svou milostnou premiéru absolvovali v přírodě. Letos uvedlo přírodu jen 25 % respondentů. Naopak největší část (37 %) si pro první milování vybralo vhodný moment, kdy rodiče nebudou doma, a byt zůstane volný.

A co ochrana?
Pozitivní je, že se páry ke svému milostnému »poprvé« stavějí zodpovědněji z hlediska ochrany. Klesá počet mužů, kteří nepoužijí žádnou ochranu (37 %) a naopak roste počet těch, kteří použijí kondom (42 %). Řada mladíků spoléhá na antikoncepci partnerek (13 %) a 11 % se chrání přerušovanou souloží.   

Tréma je normální, ale…
Jako každá životní premiéra, i ta sexuální, je plná nejistot, obav a trémy. „Při první souloži je normální, že muži mají trému, jsou nejistí, cítí se přitom zodpovědní za uspokojení partnerky, ale i za ochranu před otěhotněním a podobně. A tak dojde často i k problémům s erekcí nebo k předčasné ejakulaci,“ vysvětluje prof. Petr Weiss, garant výzkumu. Předčasná ejakulace však nemusí provázet jen sexuální premiéry, ale pokud se neléčí, může se z ní stát celoživotní komplikace.

Orgasmus? Děvčata, zapomeňte!
První milování je u dívek jen málokdy spojeno s vyvrcholením. „Dívky by proto orgasmus ani neměly očekávat, aby nebyly zklamané. Většinou totiž jde o ne příliš příjemný a někdy i bolestivý zážitek. Když se však partneři domluví, snaží se vyhovět potřebám toho druhého, lze očekávat, že se velmi brzy shodnou a milování pro ně přestane být stresem a stane se potěšením,“ uzavírá Weiss.

Přečtěte si příběhy ztráty panenství ZDE

Autor:  ida

Přečtěte si
jiriforman
31. 1. 2015 • 20:33

Udělej tak jak ti radí Amplituda. Nejlíp když tady sbalíš bohatehomrdnikatele. Ten je velký ko*ot duší s malou žížalou mezi nohama. A ušu*ej ho k smrti. Bude od něho alespoň pokoj.

sebestaamachova
29. 9. 2014 • 20:51

Je někdy bolestivé? Nechápu,že jen někdy. To musí být asi kouzelníci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.