Rychlovky za pár korun: Zeleninovo-masový pekáček podle Hany Svatuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zeleninovo-masový pekáček podle Hany Svatuškové
Potřebujete
1 misku růžiček květáku • 1 misku nakrájené mrkve • 1 misku růžiček brokolice • 1 misku mletého masa • 1 smetanu na vření • 100 g nivy • 4 vejce • směs koření na mleté maso • 1 lžíci olivového oleje
Postup
Připravenou zeleninu povaříme ve slané vodě, maso osmahneme na oleji, přičemž ho okořeníme směsí koření na mleté maso. Do pekáčku navrstvíme maso a zeleninu, smetanu rozmícháme s vejci a rozdrobenou nivou a masovo-zeleninovou směsi zalijeme. Promícháme a dáme zapéct do trouby dozlatova. Podáváme bez přílohy nebo s vařeným bramborem.