Rychlovky za pár korun: Mleté maso po balkánsku podle Květy Kroupové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rychlovky za pár korun: Mleté maso po balkánsku podle Květy Kroupové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Mleté maso po balkánsku podle Květy Kroupové

Potřebujete

500 g mletého masa • 2 cibule • 4 stroužky česneku • olej • sůl • mletý pepř • provensálské koření • 1 konzervu naložených rajčat • 2 barevné papriky • 150 g balkánského sýra • 1 svazek natě z jarní cibulky

Postup

V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme mleté maso (druh záleží na chuti, může být mix vepřové hovězí) a za stálého míchání ho rozmělníme, aby se netvořily hrudky. Maso opepříme, ochutíme vydatně provensálským kořením a jen nepatrně osolíme (balkánský sýr je slaný). Po chvíli přidáme konzervu s rajčaty a za dalších 10 minut doplníme směs syrovými barevnými paprikami nakrájenými na větší kostičky.

Maso dusíme v kastrolu bez pokličky, aby se zredukovala rajská šťáva. Nať z cibulky nakrájíme na tenká kolečka, balkánský sýr nastrouháme nahrubo.  Hotové mleté maso nandáme na talíře, posypeme vydatně balkánským sýrem a ozdobíme natí z cibulky. Podáváme s pečivem.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.