Rychlovky za pár korun: Mleté maso po balkánsku podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Mleté maso po balkánsku podle Květy Kroupové
Potřebujete
500 g mletého masa • 2 cibule • 4 stroužky česneku • olej • sůl • mletý pepř • provensálské koření • 1 konzervu naložených rajčat • 2 barevné papriky • 150 g balkánského sýra • 1 svazek natě z jarní cibulky
Postup
V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme mleté maso (druh záleží na chuti, může být mix vepřové hovězí) a za stálého míchání ho rozmělníme, aby se netvořily hrudky. Maso opepříme, ochutíme vydatně provensálským kořením a jen nepatrně osolíme (balkánský sýr je slaný). Po chvíli přidáme konzervu s rajčaty a za dalších 10 minut doplníme směs syrovými barevnými paprikami nakrájenými na větší kostičky.
Maso dusíme v kastrolu bez pokličky, aby se zredukovala rajská šťáva. Nať z cibulky nakrájíme na tenká kolečka, balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Hotové mleté maso nandáme na talíře, posypeme vydatně balkánským sýrem a ozdobíme natí z cibulky. Podáváme s pečivem.