Letní grilování: Farmářský špíz podle Ivany Černé

Teplé počasí přímo svádí k tomu pozvat přátele, sednout si na zahrádku, a něco dobrého ugrilovat. Fantazii se meze nekladou! Kromě tradičního masa může na horký rožeň i zeleninka či sýr.
Farmářský špíz podle Ivany Černé
Potřebujete:
6 středně velkých brambor • 4 farmářské klobásy • 2 cibule
Na potírání:
sušený medvědí česnek • 3 lžíce oleje • uzenou papriku • 1 drcenou chilli papričku • sůl • mletý pepř
Postup:
Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli a klobásy nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špízy. V misce smícháme česnek s olejem, papričkou a kořením, špízy dáme na rozpálený gril a za častého potírání pikantní směsí je grilujeme ze všech stran dozlatova.