Ridiho letní recepty! 10. díl: Zkaramelizovaný ananas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Ridiho letní recepty! 10. díl: Zkaramelizovaný ananas

Flambovaný ananas Emanuela Ridiho si teď v létě určitě vychutnáte.
Flambovaný ananas Emanuela Ridiho si teď v létě určitě vychutnáte. (TV Prima – Tomáš Mikule)

Po včerejších špagetách si dnes s Emanuelem Ridim (36) můžete připravit letní dezert – zkaramelizovaný »flambovaný« ananas. Pokud jde o flambování, buďte doma v kuchyni velmi opatrní, ať zbytečně kvůli této italské dobrotě nevyhoříte.

Potřebujete (na 2 porce):
  • 1 celý ananas
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 40 g másla
  • 0,4 dcl pomerančového likéru (Grand Marnier)
  • 2 dl smetany ke šlehání

Ananas i s listy rozkrojíme na půlku a jedlou část ovoce vyřízneme. Na rozehřátou pánev nasypeme třtinový cukr, až začne karamelizovat, přidáme máslo a necháme rozpustit. Ananas dáme do pánve a lehce orestujeme. Jakmile chytne barvu, zalijeme ho pomerančovým likérem, čímž ananas na moment vzplane. Pak ho zalijeme smetanou a promícháme. Flambovaný ananas vrátíme zpět do vyříznuté části s kůrou a listy, rozkrájíme na díly a zakapeme smetanovou omáčkou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.