Ridiho letní recepty! 4. díl: Sorbetto | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ridiho letní recepty! 4. díl: Sorbetto

Emanuel Ridi sice raději připravuje masitá jídla, ale umí připravit i lahodný dezertze zmrzliny.
Emanuel Ridi sice raději připravuje masitá jídla, ale umí připravit i lahodný dezertze zmrzliny. (pro Aha! – Tomáš Mikule)

Dnes má pro nás Emanuel Ridi (36) italský dezert sorbetto alias sorbet. Laicky řečeno, je to ochucená ledová tříšť. V Itálii se podává při velkých hostinách mezi chody. Sorbetto totiž ulehčuje trávení. Je to zkrátka sladká tečka masitých hodů. Emanuel do zmrzliny přidá čerstvý zázvor, který podporuje činnost našeho trávicího traktu a zvýrazní chuť dezertu.

Potřebujete (na 2 porce):
  • 2 panáky vodky
  • citronovou šťávu
  • 4 kopečky citronové zmrzliny
  • čerstvý zázvor

Zázvor oloupeme a lisem na česnek z něj vymačkáme šťávu. Stačí jen kousek, zázvor je totiž velmi aromatický. Přidáme zmrzlinu, citronovou šťávu a vodku, přísady poctivě rozmixujeme a vlijeme do koktejlových skleniček. Sorbet můžeme srkat nebo si pomáhat lžičkou. Jak je libo…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.