Ridiho letní recepty! 4. díl: Sorbetto
Dnes má pro nás Emanuel Ridi (36) italský dezert sorbetto alias sorbet. Laicky řečeno, je to ochucená ledová tříšť. V Itálii se podává při velkých hostinách mezi chody. Sorbetto totiž ulehčuje trávení. Je to zkrátka sladká tečka masitých hodů. Emanuel do zmrzliny přidá čerstvý zázvor, který podporuje činnost našeho trávicího traktu a zvýrazní chuť dezertu.
Potřebujete (na 2 porce):
-
2 panáky vodky
-
citronovou šťávu
-
4 kopečky citronové zmrzliny
-
čerstvý zázvor
Zázvor oloupeme a lisem na česnek z něj vymačkáme šťávu. Stačí jen kousek, zázvor je totiž velmi aromatický. Přidáme zmrzlinu, citronovou šťávu a vodku, přísady poctivě rozmixujeme a vlijeme do koktejlových skleniček. Sorbet můžeme srkat nebo si pomáhat lžičkou. Jak je libo…