Radíme na téma: Broskev. Chloupky odstraníte vodou!

České broskve se nejprve rodí malé na začátku prázdnin, ty velké a šťavnaté si můžeme utrhnout nejdříve v srpnu. Tomuto specifickému ovoci s chlupatým kožíškem původem z Číny se v českých zahrádkách a ovocných sadech velmi daří. „Mám strašně rád, když si broskev oloupu, »rozčvahňám« a pak si udělám dřeň. Broskve se hodí jak ke zmrzlinám, tak k masům,“ doporučuje Václav Frič.
Jeli broskev zralá, má narůžovělou až načervenalou barvu. Její slupka je pokryta chmýřím, které je jedlé, ale pokud vám tam vadí, stačí ovoce omýt pod vodou a lehce promnout v dlaních. Šťávy obsažené v broskvích mají blahodárný vliv na vylučování a až lehce projímavý účinek. Obsahuje provitamin A, vitamin C, vitamin B3 a minerální látky.
V tomto období se k nám broskve nejvíce dovážejí z Itálie a Španělska.