Ostrá dýňová polévka

Ve velkém kastrolu osmahněte na másle nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidejte mouku, koření a na kostičky nakrájenou dýni.
POTŘEBUJETE:
■ 2 lžíce másla
■ 1 cibuli
■ 1 stroužek česneku
■ 1 lžíci hladké mouky
■ špetku muškátového oříšku
■ ½ lžičky mleté skořice
■ 3 hrnky oloupané a semínek zbavené dýně
■ 625 ml kuřecího vývaru
■ 170 ml pomerančového džusu
■ 1 lžičku hnědého cukru
■ 1 lžíci oleje
■ 2 krajíce chleba bez kůrky
■ 2 lžíce loupaných slunečnicových semínek
■ sůl
■ pepř
Přiklopte a opékejte asi 6 minut, přilijte vývar a džus, přidejte cukr a vařte pomalu asi 20 minut, aby dýně změkla. Mezitím připravte smažené chlebové kostičky a opražte slunečnicová semínka. Polovinu polévkové směsi rozmixujte na hladký krém a vraťte zpět do kastrolu, osolte a opepřete. Podávejte zdobené chlebem a semínky.
Převzato z knihy Kuře z nakladatelství Svojtka & Co.