Hovězí nudličky se zeleninou

Maso nakrájejte na tenké nudličky, dejte do misky, přidejte škrobovou moučku, sůl, drcený pepř, špetku chilli, nasekaný česnek, lžíci oleje a promíchejte. Nechte rozležet. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vložte maso a opékejte, až je hotové. Pak přidejte na nudličky nakrájenou cuketu, růžičky rozebrané a spařené brokolice, na kousky nakrájená rajčata, krátce poduste, zalijte omáčkou a prohřejte.
POTŘEBUJETE:
■ 400 g roštěné
■ 2 lžičky škrobové moučky
■ sůl
■ drcený pepř
■ špetku chilli koření
■ 2 stroužky česneku
■ 3 lžíce oleje
■ 1/2 cukety
■ 150 g brokolice
■ 2 rajčata
■ 100 ml kečupu
■ 1 lžičku hořčice
■ 2 lžíce sójové omáčky
■ 2 sladkokyselé okurky
■ 1 lžičku cukru
Omáčku připravte tak, že smícháte kečup, hořčici, sójovou omáčku, drobně nasekané okurky, cukr a špetku chilli koření. Podávejte s těstovinami, rýží nebo pečivem.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi