Ořechové řezy s medem

Žloutky utřete s cukrem do pěny, vmíchejte med, citronovou šťávu a kůru, mouku a ořechy. Těsto rozetřete asi ve dvoucentimetrové vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, vložte do předehřáté trouby, upečte a nechte vychladnout.
POTŘEBUJETE:
■ 4 vejce
■ 100 g moučkového cukru
■ 100 g medu
■ 150 g polohrubé mouky
■ 1/2 lžičky prášku do pečiva
■ 50 g mletých vlašských ořechů
■ 1/2 citronu
■ 500 ml mléka
■ 2 vanilkové pudinkové prášky
■ 70 g cukru
■ 50 g másla
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvařte hustý pudink, odstavte, do horkého vmíchejte máslo, až se zcela rozpustí, pak postavte nádobu s pudinkem do studené vody a míchejte do zchladnutí. Upečené těsto překrojte na polovinu, potřete ji krémem, zakryjte druhou polovinou těsta, přimáčkněte a nechte v chladu ztuhnout. Pak moučník nakrájejte na kousky.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi