Ragú ze srnčího masa

V kastrolu na oleji s cukrem osmahněte dorůžova na kostečky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a vše společně usmažte dohněda. Pak přidejte na kostky nakrájené srnčí maso. Osolte, okořeňte, zalijte vínem a duste skoro doměkka.
POTŘEBUJETE:
■ 500 g srnčího masa
■ 2 lžíce oleje
■ 150 g kořenové zeleniny
■ 1 cibuli
■ 8 lžic strouhaného perníku
■ 250 ml červeného vína
■ 2 lžíce švestkových povidel
■ 1 lžičku koření na divočinu
■ 1 lžíci cukru
■ 1 lžíci oloupaných mandlí
■ 1 lžíci rozinek
Přidejte povidla, strouhaný perník, zvolna povařte doměkka, nakonec vmíchejte mandle a rozinky. Podávejte s různě upravenými knedlíky.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi