Osvědčené rychlovky: Vepřové nudličky s nočky podle Evy Přecechtělové

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Co takhle hodit na panev maso, zeleninu a k tomu rychlou přílohu?
Vepřové nudličky s nočky podle Evy Přecechtělové
Potřebujete:
400 g vepřové kýty • olej • sůl • mletý pepř • 3 stroužky česneku • masový vývar • 2 sterilované kapie • 2 sladkokyselé okurky • 2 bobkové listy • 1lžičku estragonu • 5 lžic hladké mouky • 1 vejce • 200 ml smetany na vaření • citronovou šťávu
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky. Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20 – 30 minut. Sterilované sladkokyselé okurky a sterilovanou kapii nakrájíme na nudličky a s bobkovým listem a estragonem přidáme k masu. Promícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a udržujeme v mírném varu. Z hladké mouky, vejce a soli vypracujeme těsto. Čajovou lžičkou děláme malé nočky, které zavaříme do směsi. Necháme 15 minut vařit. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme podle potřeby citronovou šťávou.