Hyenismus? Zaštiťoval se charitou, na nemocné nedal ani korunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hyenismus? Zaštiťoval se charitou, na nemocné nedal ani korunu!

Martin Pajůrek tvrdí, že peníze pošle do 15. srpna.
Martin Pajůrek tvrdí, že peníze pošle do 15. srpna. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Pořádá charitativní akce, jejichž výtěžek je prý určen onkologicky nemocným dětem v olomoucké fakultní nemocnici. Ta ovšem o ničem oficiálně neví a dodnes také nedostala ani korunu. Podnikáním Martina Pajůrka (42) se cítí zneužita a poškozena.

„Považujeme to za parazitování na nemocných dětech – a to je odporné,“ řekl k případu mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant. O Pajůrkovi a jeho »Nadačním fondu DĚTEM« se nemocnice dozvěděla už před Vánocemi. „Upozornili nás na něj z filharmonie, kde mu pronajali sál. Po akci, která byla téměř vyprodaná, nám řekl, že se mu to moc nepovedlo, ale že nám dá 30 tisíc. Dodnes jsme neviděli ani korunu, a přitom víme, že uspořádal další akce, na něž lákal sponzory s tím, že výtěžek je pro naši nemocnici,“ uvedl mluvčí Havrlant a dodal: „Jeho činnost nás velmi poškozuje a zvažujeme patřičné právní kroky. “Martin Pajůrek přiznal, že to, že nemocnici neposlal dosud žádné peníze, je jeho chyba. „Do 15. srpna těch třicet tisíc ale pošlu,“ řekl deníku Aha!.

Plakát na akci, která proběhla před Vánocemi. Onkologicky nemocné děti z ní dodnes neviděly ani korunu.

Plakát na akci, která proběhla před Vánocemi. Onkologicky nemocné děti z ní dodnes neviděly ani korunu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.