Znáte Davida Zelingera (34)? Policie ho hledá už sedm let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Znáte Davida Zelingera (34)? Policie ho hledá už sedm let!

Fotografie
Fotografie (internal)

Přítel, se kterým rok a půl žila, ji obral o 2,5 milionu. A pak zmizel. Jana P. (34) Davida Zelingera (34) neviděla dlouhých 7 let. Policie ho za tu dobu ještě nevypátrala.

Znali se od střední školy. „Byli jsme kamarádi, naprosto jsem mu důvěřovala,“ řekla Aha! okradená žena. Před devíti lety spolu začali chodit, láska vydržela dva roky. Bydleli v pronajatém bytě a vysnili si vilu ve Zdibech u Prahy. Jana kvůli tomu prodala za 2,5 milionu byt po rodičích maminky a začalo se stavět. Dům za 6 milionů měl hradit i David pomocí hypotéky. Jenže vše se zvrtlo...

„Když mi přišly peníze z prodeje bytu, David se stavil u mě v práci a řekl, že je potřeba peníze přeposlat firmě, která dům stavěla. Přinesl i smlouvu, u které ale zfalšoval číslo účtu,“ vypráví Jana. Tehdy ho viděla naposledy. Půjčil si i její auto, když pak přišla domů, nastalo vystřízlivění. „Vzal si hodně věcí včetně notebooku. Telefon měl vypnutý. Nejprve jsem měla strach, ale za dva dny jsem zjistila, jak mě okradl,“ svěřila se.
Život se jí obrátil na ruby. „Přišla jsem o byt i o rozestavěný barák,“ tvrdí Jana. Okamžitě si prý ale sehnala podnájem a po splacení dalších dluhů za Davida se staví na vlastní nohy. Život jí ale ztrpčuje roztroušená skleróza. „Možná to mám z těch nervů,“ říká žena. Podvodníka už vidět nikdy nechce. „Ale mohla by ho dostat policie,“ dodala Jana.
 


Viděli jste ho? Volejte 158!
David Zelinger (34)
*Může používat jména David Veselý, David Salzman, Lukáš Mayer, Josef Maršík a další
*Pátrání vyhlášeno: 29. června 2007
*Je vysoký 190 cm, zdánlivé stáří 30 až 35 let
*Je střední postavy, hnědočerné rovné vlasy, má zelenohnědé oči a nosí brýle
*Na pravém rameni má tetování – malého čerta
 
Ze záznamů kriminalistů
Ve stejnou dobu jako přítelkyně podali na Zelingera trestní oznámení i jiné osoby za podvod, při kterém způsobil milionové škody. V lednu 2010 na něj vydal brněnský okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu pro spáchání podvodu. Hledá ho i policie v Klatovech. V roce 2011 žil s družkou několik měsíců pod identitou jako David Veselý v Kašperských Horách a plánovali založení rodiny. Když zjistil, že jsou mu policisté v patách, opět utekl a přerušil kontakty i s družkou. Je pravděpodobné, že se pod falešným jménem opět seznámil s další ženou.

Autor:  kon

Přečtěte si
trhnisinadledvinkou
8. 7. 2014 • 10:54

já ho neznám, jen abyste to věděli

raketomet
8. 7. 2014 • 09:55

Je to synek jednoho bohatého pána, který vlastní dlouhá léta vyhlášené lahůdkářství na Václaváku. Chlapec byl vždycky nafoukaný parchant, který si o druhých myslel, že jsou póvl, když nemají prachy jako tatík. Zřejmě důsledek výchovy. Otec se teď musí stydět!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.