Nešťastná pacientka: Primář mě zohavil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nešťastná pacientka: Primář mě zohavil!

Paní Martinovičová se stále nemůže zbavit živé rány na nose.
Paní Martinovičová se stále nemůže zbavit živé rány na nose. (pro Aha!: Pavla KOSÍKOVÁ)

ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Původně šla Miroslava Martinovičová jen na drobný lékařský zákrok. Nyní už tři roky chodí po nemocnicích a nemůže se zbavit otevřené rány na nose.

Původně šla Miroslava Martinovičová jen na drobný lékařský zákrok. Nyní už tři roky chodí po nemocnicích a nemůže se zbavit otevřené rány na nose. Ani po šesti operacích.
Paní Martinovičovou trápil svědivý vřídek na pravé straně nosu o průměru cca dva milimetry. Jenže v ústeckoorlické nemocnici jí provedli zákrok na levé části nosu a tím začaly veškeré lapálie. Miroslava Martinovičová tři roky neustále obíhá lékaře a z bezvýsledného léčení následků první operace je psychicky na dně: „Už si říkám, že by bylo lepší, kdyby mi někdo tu hlavu uříznul. Z té neustálé bolesti, bezmocnosti a z toho, jak vypadám, už začínám být agresivní. A přitom jsem jinak velmi veselý člověk.“ Martinovičová podstoupila dalších šest náročných, leč neúspěšných opravných operací nosu.
Na stole má dokonce znalecký posudek, z něhož vyplývá, že operatér pochybil, a to hned několikrát. Primář ústeckoorlického ORL Radomír Lána se ale brání: „Já žádnou vinu necítím, já jsem prováděl jediný zákrok a následovalo několik dalších zákroků.“ Paní Martinovičová už podala i trestní oznámení. Mluvčí ústeckoorlické policie Eva Sichrová trestní stíhání lékaře potvrdila: „V polovině března policejní komisař obvinil 53letého muže z ústeckoorlické nemocnice z ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě, že bude obžalován a soudem uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení nebo zákaz činnosti.“ Paní Martinovičová teď doufá, že jí pomohou alespoň špičkoví odborníci v pražské nemocnici Na Bulovce. Přednosta kliniky plastické chirurgie Jan Měšťák k tomuto případu říká: „Je to jistě svízelný případ. Je velice neobvyklé, aby se něco hojilo tak, jak se to hojí. Je proto třeba udělat další odborná vyšetření u těch největších specialistů, aby se nejdříve vyléčila ta nehojící se rána. Trvalé následky jsou už teď. Je ale možná rekonstrukce. Jizvy budou, ale záleží na typu rekonstrukce, který se pak zvolí.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.