Zloději vykradli zlatnictví: Pomocí kouzelnického triku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zloději vykradli zlatnictví: Pomocí kouzelnického triku!

Znáte je? Volejte 158!
Znáte je? Volejte 158! (PČR)

Šperky v hodnotě 100 tisíc korun ukradli z klenotnictví v Mladé Boleslavi dva zloději. Zboží vyfoukli prodavačce pod nosem. Kouzelnickým trikem.

Dva špatně anglicky mluvící cizinci snědé pleti požádali o předvedení zboží. Několik sáčků se zlatými a ocelovými šperky si nechali dát do papírové tašky. „V tu chvíli odvedl jeden z nich pozornost prodavačky a druhý strčil do tašky se šperky svou peněženku. Když ji pak vytáhl, měl v ní ukryt balíček šperků s nejvyšší gramáží,“ popsal mluvčí policie David Schön.

Pak si lupiči vzpomněli, že mají u sebe málo peněz a prodavačku poprosili, aby jim tašku šperků zavřela sešívačkou a schovala, že přijdou později. Už se ovšem neukázali. Žena až po třech dnech tašku rozbalila a zjistila, že jí část zboží chybí.

Autor:  tbc

Přečtěte si
frannes
8. 3. 2014 • 15:19

Ten spot jsem viděl ,dokonce ten pohyb opakovaně,obrana těžká ,asi by to chtělo přeorganizovat systém prodeje tak,aby do zaplacení bylo zboží mimo dosah kupujícího nebo zdvojit obsluhu,nereagovat na odvádění pozornosti,jestliže bylo zboží v sáčcích mohlo tam být i čip odblokovaný na pokladně,zboží do zaplacení mimo dosah kupujícího.,zaráží mne i v řadě případů špatná rozlišující kvalita záznamů,vím,že existují systémy vycházející z dat parametrů obličeje ,možná jednou někdo s profláklým ksiftem vstoupí do obchodu a systém hned bude signalizovat, tyto paramery byly zachyceny při činu tam a tam a spustí skrytý alarm obsluze ,případně policii nebo ochrance,už to vidím jak jsem teď vyděsil ochránce osobních údajů atd.Ochranu by si vždy měli zasloužit poctiví a ne zloději podvodníci a podobní.

dimmuborgyr
8. 3. 2014 • 09:24

A jak přišli na to, že jsou to cizinci? Oni se prodavačce prokázali nějakým dokladem? Nebyli to spíš český cikáni se špatnou angličtinou

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.