Historické doupě »vysočinského jezevce« leží ladem, jenže... Když přijede Zeman, hlídají ho pistolníci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Historické doupě »vysočinského jezevce« leží ladem, jenže... Když přijede Zeman, hlídají ho pistolníci!

Tudy se leze do jeho nory.
Tudy se leze do jeho nory. (Foto Aha! – Jiří Čada, Martin Pekárek, ara)

 »Zemanovo doupě«, jak někteří obyvatelé Nového Veselí na Vysočině nazývají letní sídlo prezidenta Miloše Zemana (69), je v jeho nepřítomnosti zcela opuštěno. Ale když přijede hlava státu, je živo!

Po jakémkoli bezpečnostním opatření ohledně rekreačního objektu hlavy státu většinou není vidu ani slechu. „Teď když je prezidentem, tak tam namontovali nějaký alarm, ale ten nehouká, je asi připojen přímo na policii,“ odhaduje jedna ze Zemanových sousedek.


Policie: Nehlídáme!
Spodní ulicí prý čas od času projede policejní auto. „My tomuto objektu nevěnujeme žádnou zvýšenou pozornost,“ ohradila se mluvčí krajských policistů na Vysočině Dana Čírtková. „Ochrana ústavních činitelů je v režii Ochranné služby a policie s ní spolupracuje jen na požádání,“ dodala.

Pomáhat a větrat
Pozornosti policie ani alarmu ale zřejmě není třeba. Místní, s nimiž se Zeman před svým prezidentským angažmá přátelil, bedlivě sledují každý pohyb kolem jeho dřívějšího příbytku. A moc ho není. „Jen když má pan prezident přijet, tak sem v předstihu přijedou ti z jeho ochranky. Projdou dům a vyvětrají. Pak už tady po dobu, co tu je, stojí dvě nebo tři auta s těmi pistolníky,“ popsala zaběhlý režim ochranky žena.

V tvrzi ze 16. století dožije...
Nyní prezident upřednostňuje zámeček v Lánech, tradiční to letní sídlo českých hlav státu. Na Vysočině, konkrétně v bytě o dvou místnostech v renesanční tvrzi z 16. století, ale prožil takřka deset let života. Dokonce si nechával říkat vysočinský jezevec. Ve volných chvílích brouzdal tamní krajinou, které říká balzámová, anebo brázdil nedaleký rybník na svém slavném nafukovacím člunu. A počítá s tím, že tam jednoho dne dožije. Není divu: podle výpisu z katastru jde o jediný jeho nemovitý majetek.



Autor:  vr,čad

Přečtěte si
marie60
26. 2. 2014 • 13:53

No, jen to sem pište, že jeho doupě v Novém Veselí není hlídáno..bzzz.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.