Co se dělo PO VOLBÁCH hodinu po hodině? Sobotku vyhodili spolustraníci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Co se dělo PO VOLBÁCH hodinu po hodině? Sobotku vyhodili spolustraníci!

Sobotkovi příznivci přišli šéfa ČSSD podpořit na Hrad.
Sobotkovi příznivci přišli šéfa ČSSD podpořit na Hrad. (ČTK)

Neměli jste čas důkladně sledovat víkendové volební klání? Řekneme vám to v kostce: Nejvíce voličů přitáhly ČSSD a ANO. Jenže šéfovi oranžových Bohuslavu Sobotkovi (42), který chtěl třetinu hlasů, jenže straně uhrál jen pětinu, jde o post a celou politickou kariéru. Předsednictvo vlastní strany ho vyhodilo a on natruc začal vyjednávat separátně s Andrejem Babišem!

SOBOTA
14:00: Je skoro jasno
Byly uzavřeny volební místnosti, štáby politických stran se plní a jejich lídři přicházejí mezi novináře. Statistický úřad zveřejňuje první výsledky: Velké vítězství ANO i »nevýhra ČSSD« – tedy nedostatek hlasů k suverénní vládě.

16:00: Paroubek se směje
Sečetly se tři čtvrtiny hlasů a ČSSD ví, že o volebním výsledku 30 procent si může nechat jen zdát. Směje se jim bývalý šéf strany Jiří Paroubek, který kvůli podobnému debaklu odešel. „Všichni ti Einsteini v Lidovém domě mi říkali, jak se to má dělat. Tak teď ať se předvedou,“ řekl.

17:30: Může za to Klaus!
Hlasy jsou sečteny. ODS se dostane do Sněmovny s historicky nejhorším výsledkem. Miroslava Němcová se snaží hodit vinu na exprezidenta. „Velmi mě trápí, jak nás poškodil Václav Klaus,“ říká novinářům. Klaus totiž podpořil blok Hlavu vzhůru.

22:00: Odvolávám sliby!
Ačkoliv Andrej Babiš tvrdil, že nechce se svým hnutím ANO do koalice, zřejmě jenom proto, že si nemyslel, že bude mít dost hlasů. »Opilý« úspěchem začíná uhýbat a připravuje se na vyjednání a kompromisy. Bude novým ministrem?

22:30: Červená se line záře
V Lidovém domě se scházejí zástupci ČSSD a KSČM. Prý jde jen o první z koleček návštěv všech parlamentních stran, které chce ČSSD absolvovat. Politologové se zatím shodují: Všechny případné koalice budou vratké a je možné, že přijdou předčasné volby.

23:00: Babiš a Mareš
Některé volební štáby už to zabalily, jinde se bujaře slaví. V největším stylu to pojali v ANO. Jako nováčkům se jim podařilo do Sněmovny protlačit 47 poslanců a Andrej Babiš tančí s manželkou Monikou. Večerní akci moderuje Leoš Mareš.


NEDĚLE

12:30: Ať si vyberou!
Prezident Miloš Zeman se vyjadřuje k povolební situaci v Otázkách Václava Moravce. Sestavením vlády prý pověří toho, koho mu předloží ČSSD a nebude vybírat mezi rivaly Bohuslavem Sobotkou (předsedou strany) a Michalem Haškem (místopředsedou).

13:00: Já bych odešel
Pod Sobotkovu hranici chrstl olej Hašek a říká, že kdyby byl předsedou strany on, po volebním výsledku 20,5 % by odstoupil. Jde o první přímý povolební útok na předsedu strany!

16:40: Hašek byl u Miloše
Vychází najevo, že Michal Hašek byl v Lánech navštívit »nestranného« prezidenta Miloše Zemana. Jeho strana SPOZ se sice do Sněmovny nedostala, vypadá ale, že drží pod krkem »oranžové« díky svému favoritovi Haškovi.

19:00: Sobotka ven!
Předsednictvo sociálních demokratů odhlasovalo, že už Sobotku ve svém čele nechce a ustanovilo nový tým, který bude vyjednávat o sestavě vlády. A šéf Bohuslav Sobotka v něm není! Ke stolům zasednou Michal Hašek, Lubomír Zaorálek, Jeroným Tejc a Milan Chovanec.
PONDĚLÍ

10:30: Zemane, nech mě!
Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka v prohlášení uvádí, že by se Zeman neměl plést do vnitřních záležitostí ČSSD. „Naprosté a nekritické podřízení ČSSD vůli a rozmarům prezidenta republiky, které prosazuje Michal Hašek, učiní stranu dlouhodobě nevolitelnou,“ míní.

13:00: Téma číslo 1
Téma volby se změnilo na téma »vnitřní rozpad ČSSD«. A boj se přesunul na sociální sítě, kde lidé, kteří levici nevolí ani nefandí vyjadřují pohoršení nad celou situací. Jediný Babiš se do toho moc neplete – odletěl do Francie odpočívat.

17:00: Zachraňte Bohouše!
Příznivci formálního předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky svolali demonstraci za jeho zachování šéfem, a to na Hradčany, přímo pod okna Zemanovy kanceláře.

17:10
Sobotka oznámil, že povede  vlastní jednání o nové vládě, už se na tom telefonicky domluvil se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem.

Autor:  vr

Přečtěte si
marmat
29. 10. 2013 • 18:34

Tady se v puči vedení ČSSD promítla arogance moci, jako by lidi/voliči byli ovce ! GRATULUJI, ŽE TO DNES DOKÁZALI OTOČIT Můj hlas patřil ANO, ale nefér prasárny mi nejsou jedno... Měli byste parťáka na nohejbale, tenisu, v loděnici a kdyby ste zvítězili v turnaji, poslali byste ho na střídačku a SAMI si stoupli na bednu s č.1 ? Možná byste do té sportovní party už nikdy nesměli ANI PÁCHNOUT ... Sobotka by sice mohl působit sympatičtěji, ale to s tímto PODRAZEM VŮBEC NESOUVISÍ

ivoadler
29. 10. 2013 • 14:40

Sociální demokrati se opět projevili jako strana bez páteře. Naše nejstarší strana byla vždycky taková. Celou svou existenci kličkovali mezi pravicí a levicí. Dohnali je jejich vlastní svinstva. Když je dobře, tak to projde. Když dobře není, tak se na tu obojakost doplácí. Babišovi došlo, že s výsledkem jeho hnutí musí přijmout vládní odpovědnost. Jinak by jeho hnutí šlo do pudele.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.