10 věcí, které se mohou učit cizinky od českých žen: Hlavně žádný americký úsměv! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

10 věcí, které se mohou učit cizinky od českých žen: Hlavně žádný americký úsměv!

Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová je pěkné číslo...
Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová je pěkné číslo... (Jan Tůma, Pavel Machan, Herminapress)

České ženy jsou obvykle muži ze západních zemí obdivovány. Jsme jiné, originální. Většinou cizinci oslavují naši éterickou krásu, vnímavost, optimismus i ženskost. Tradiční žena, kterou nezničil feminismus, se vždy snaží vypadat co nejlépe. I když pohled na české ženy je problematický. Co podle Evropanek by se měl okolní svět učit od Češek? Tady je desatero, v čem by se měly cizinky zlepšit…

1. Je v pořádku mít mladšího
 partnera
Počet vysoce postavených českých žen, které mají vedle sebe mladší partnery, je impozantní. Mezi ně patří také textařka Gábina Osvaldová (58), jejímuž příteli je 32 let. V Americe jsou tyto ženy označovány za dravé, zoufale hladové po mužích. Ostatní se jich bojí, ale je to škoda..

2. Nestyďte se, nemáte za co!
Nikdy jste se nevydala do města s holým bříškem? Máte strach, že se vám budou ostatní smát, protože se to už nehodí k vašemu věku? Stačí se podívat na typickou Češku. Ta nemá problém vylézt na ulici skoro obnažená, blůza jí větrá, až to hezké není. Nebojte se tedy odvázat! Stejně si vás ani nikdo nevšimne.

3. Nebojte se pít!
V Británii je nárazové pití u mladých žen v poslední době velkým nešvarem. Je nezodpovědné a všechny ženy, které si kdy dovolily pořádně se napít, jsou až zavrhovány společností. To my Češky držíme krok s chlapy. Musíme si ale jen dávat pozor, abychom pořád vypadaly jako dámy. Nikdo nás nezavrhuje! Dokonce nás do toho i někteří muži nutí. Evropo, klidně nasávej. Ale s noblesou!

4.Dělejte drahoty
Američané, Britové i Němci často kritizují české ženy, že jsou ledové královny. S nikým se moc nebaví, nejsou tak přátelské jako jejich konkurentky z jiných zemí. Kdo by to řekl, že nedostupnost jsou plusové body? Když se žena tváří nepřístupně, tím spíš po ní muži touží. Takže, Američanky, tolik se nenabízejte, a budete mít víc nápadníků!

5.Odvahu, nebojte se 
módních rizik!
Každá kultura ukazuje styl, jakým se oblékáme. Buď se jím řídíme, nebo ne. České ženy se toho nebojí. Vezmou si na sebe cokoliv a kdykoliv a je úplně jedno, jestli se to k sobě hodí, nebo ne. Oblékejte se tak, abyste se samy cítily co nejlépe. Nemusíte přece jít ruku v ruce s módou.

6. Podělte se
o domácnost
Starat se o dům není jen čistě ženská práce. I čeští muži na tom mají svůj podíl. Žena si už většinou buduje svoji kariéru a v partnerství je rovnoprávnost. Což v mnoha jiných zemích pořád není zvykem. Nechte si od manžela pomoct uklidit, vyžehlit, uvařit či nakoupit. Budete pak spolu trávit více času. A věřte, že spolu zažijete i hodně legrace.

7. Dopřejte si vydatnější 
oběd
I přístup k jídlu je u českých a amerických žen jiný. Většina českých žen si dá v poledne hodnotný kvalitní oběd, aby načerpaly síly a večeře už je jen lehká, aby se jim dobře spalo a netloustly. Najezte se a hlídejte si víc svůj jídelníček. Ano, Češky jsou ve stravování výrazně pokrokové.

8. Zapomeňte na americký úsměv
Američanky se na pracovišti pořád usmívají, a vyzývají tak svoje šéfy nepřímo k tomu, aby je obtěžovali. Poté na ně podávají houfně žaloby a připadají si ukřivděné. České ženy se soustředí více na svoji práci, většinou jsou naštvané, nebo se tak jen tváří a stěžují si. Svoje šéfy balamutit nechtějí, protože na to většinou nemají čas. Zaměstnavatelé jsou jim za to vděční. Takže, dámy, musíte se trochu zamračit a úsměvy šetřit. Ať je to vzácnější. Viz bod č. 4.

9. Posaďte svůj hlas níž, než 
ho máte
Cizinkám je na rozdíl od Češek často vytýkáno, že mají upištěný hlas. Když člověku podáte ruku a řeknete písklavým hláskem svoje jméno, většinou ho odradíte. A když do toho budete ještě hodně mluvit, všechny kolem začne bolet hlava, a tak se můžete rozloučit s tím, že se s vámi bude někdo kamarádit. Zkuste ubrat a vše půjde lépe.

České ženy ale mají také v sobě něco, co se prostě naučit nedá, i kdybyste se sebevíc snažily, nebo v Česku žily delší dobu. Češka je prostě specifická a každý ji hned pozná. Proto je všichni tak milují! Tak se jim aspoň snažte podobat.

VÝZVA Chcete 10 000 Kč?
Redakce vybere nejlepší adeptky, nafotí je a vítězka vybraná odbornou porotou Aha! získá odměnu 10 000 Kč na ruku!
Hledáme typickou Češku! Máte dojem, že splňujete představy cizinců? Pošlete nám svoji fotografii i s telefonním kontaktem na aha@ahaonline.cz!


Společná výva Aha! a Blesku.

Autor:  ak

Přečtěte si
mariama
7. 10. 2013 • 13:41

Presne tuto reakci jsem ocekavala a podotykam, ze s ni vubec nesouhlasim. Nemky se vesmes oblekat umi, coz znamena, ze se oblekaji kvalitne, vkusne a primerene ke svemu veku. Jsou i vyjimky, ale ty jen potvrzuji pravidlo. Cesky se oblekaji vetsinou sportovne a nebo lezerne a je hodne takovych, ktere si nechteji uvedomit svuj vek a nosi veci, ktere jsou urceny pro jejich dcery a vnucky. Nebudu se tu vyjadrovat k ceskym posklebkum na adresu Nemek a Britek. V Nemecku je znamo, co Cesi s oblibou rikaji o Nemkach a souvisi to hlavne s nenavisti spojenou s minulosti a Nemci se tomu smeji a nebo nad tim mavnou rukou. Nazory to jsou hloupe a jen poukazuji to na ceskou malost nebot zeny jsou hezke a osklive vsude, tudiz nejen v Nemecku ale i Cesku.....

gordon
6. 10. 2013 • 23:14

hmm, 10 věcí. Doplním další: co takhle abyste vy cizinky,co se sprchujete min.1x denně a příjemně voníte na dálku, polevily a začaly kolem sebe šířit odér jak je v Česku obvyklé např. v hromadných veř.prostředcích.Už by po vás šéfové nestartovali.

mariama
6. 10. 2013 • 15:32

Tato sebechvala je vicemene trapna. Nikdo o Ceskach nemluvi v takovych superlativech jako prave samotni Cesi a Cesky. Ano, Cesky jsou hezke, ale taky jenom nektere. V ceskych mestech a vesnicich potka clovek spoustu hezkych mistnich zen, ale take uvidi hodne nehezkych, neupravenych a nebo uplne obycejnych a nezajimavych. V zapadni Evrope maji zeny vetsi sarm nebot jsou zvykle o sebe cely zivot pecovat, umeji se kvalitne, elegantne a primerene ke svemu veku oblekat. Staci si zajet na tyden do Danska, Italie, Francie, Rakouska nebo Nemecka a je jasne, ze dobre vypadat je soucasti mistni kultury a to plati nejen pro zeny ale i mistni muze. Samozrejme jsou i tam takove zeny, kterym je to jedno a moc na upravu sveho vzhledu nedbaji, ale ve mestech jsou zeny vetsinou velmi upravene a udrzovane a rozhodne na sebe neupozornuji vyzyvavym oblecenim a vyraznym makeupem jako to dela rada Cesek. Osobne si nemyslim, ze by byla prumerna Ceska nejak obzvlast pohledna, spis takovy prumer, ktery neurazi a ani nenadchne. Slovenky jsou v tomto smeru urcite na tom lip a pokud jde o oblekani a celkovou peci o sebe, i tady maji oproti Ceskam navrch.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.