Soud o holčičce, kterou našli na Václaváku: Rozárku (2) chce její teta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Soud o holčičce, kterou našli na Václaváku: Rozárku (2) chce její teta!

Rozárka zůstává v dětském centru.
Rozárka zůstává v dětském centru. (Foto Aha! – Petr Novotný, PČR)

Příběh Rozárky (2), kterou její otec nechal pohlídat kamarádovi a ten ji odvedl mezi bezdomovce na pražské Václavské náměstí, má pokračování. O svěření blonďaté holčičky do své péče požádala její teta.

O tom, že by Rozárka mohla mít novou rodinu, začal včera rozhodovat mladoboleslavský soud. Verdikt ale nepadl. Otci dívenky Karlu S. se nepodařilo doručit předvolání. Vězeňská eskorta přivedla do soudní síně jen Rozárčinu matku Martinu Š., která sedí ve vězení.

„Jednání odročuji na 17. října. Pokud se dostaví všichni, nevylučuji rozhodnutí,“ konstatovala soudkyně Kateřina Bartošová. Teta Rozárky o tom, proč požádala o svěření holčičky, mluvit nechtěla a beze slova opustila soudní budovu. „Nebylo to vůbec o žádném rozhodování. Rozárka patří do rodiny, a tak není co řešit,“ řekl Aha! manžel ženy. Příběh Rozárky otřásl v červenci celou republikou. Karel S. tehdy svěřil dceru kamarádovi a údajně si šel hledat práci. Muž ale děvčátko zavedl na pražské Václavské mezi bezdomovce a tam ji nechal.

Otci holčičky Karlu S. se nepodařilo doručit předvolání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.