Zpropadená satelitní navigace! Zadali heslo: Rumunsko! A dojeli k Romům do Vsetína! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zpropadená satelitní navigace! Zadali heslo: Rumunsko! A dojeli k Romům do Vsetína!

Kamion uvízl na silnici u Vsetína.
Kamion uvízl na silnici u Vsetína. (pro Aha!: HZS Zlínského kraje)

VSETÍN – Neskutečný příběh se stal trojici rumunských řidičů kamionů. V německém Hamburku vyložili náklad a chtěli se s pomocí navigačního systému vrátit domů. Do navigace tedy zadali heslo Rumunsko.

Neskutečný příběh se stal trojici rumunských řidičů kamionů. V německém Hamburku vyložili náklad a chtěli se s pomocí navigačního systému vrátit domů. Do navigace tedy zadali heslo Rumunsko. Jenže systém je místo na hranice zavedl do romské osady ve Vsetíně! Tam zapadli do sněhu a v romské osadě strávili celou noc!

Řidiči kamionů se spolehli na satelitní navigační systém. Jenže ouha! Kamiony s označením Romania osud řídil jinak. Tři kolosy se zničehonic ocitly ve Vsetíně. A skončily rovnou v nedávno vybudované romské kolonii v lokalitě Poschla.

Rumuni u Romů ale mnoho štěstí nenašli. Dva ze tří vozů totiž zapadly v těsném sousedství kontejnerového minisídliště do obrovské sněhové pasti. Přivolaní hasiči pak jejich kamiony museli vytáhnout zpět na silnici a místo navigace jim popsat cestu ke slovenské hranici. „Ano, skutečně jsme registrovali výjezd naší těžké techniky, která musela pomáhat kamionům z Rumunska,“ řekl krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Takové případy, kdy zklame navigace a ošálí řidiče, se opravdu stávají jen zřídka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.