Skandál v Anglii: Televize pomáhala pedofilovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Skandál v Anglii: Televize pomáhala pedofilovi!

Darren Robinson chtěl chovat lamy, místo toho šel za mříže.
Darren Robinson chtěl chovat lamy, místo toho šel za mříže. (Foto: BBC, ara)

Televizním kanálem BBC otřásl nový skandál s pedofilem! Oblíbený pořad Escape to the Country (volně přeloženo jako Útěk na venkov) pomohl najít luxusní dům na venkově deviantovi, který byl následně odsouzen.

Jen několik týdnů po odvysílání si Darren Robinson (41) vyslechl trest 30 měsíců odnětí svobody za osm případů zneužívání dítěte. A vše vyšlo na povrch. Přitom v pořadu vypadal jako normální muž ve středním věku, kterého už omrzelo žít v Londýně, a rozhodl se proto vegetovat na farmě a chovat lamy. Robinson ale utíkal před zákonem. Jeden z domů, který v pořadu Robinsonovi nabídli k odkupu, byl dokonce jen kousek od základní školy.

„Rozhodně bychom nic neodvysílali, kdybychom o této skutečnosti věděli. Teď jsme aspoň stáhli epizodu z internetového vysílání,“ prohlásil mluvčí BBC.

Prokletí s pedofily
Televize BBC má stále ještě na talíři aféru se slavným moderátorem Jimmym Savilem (†84), který působil na kanálu hlavně mezi lety 1975 až 1994. Před rokem se začaly ozývat již dospělé oběti, že je v dětství zneužíval. Jejich počet se nakonec vyšplhal na neuvěřitelných 450!

Jimmy Savile

Autor:  evk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.