Zázračná léčba dluhu ministra Fishera: Miliony už »nevisí«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zázračná léčba dluhu ministra Fishera: Miliony už »nevisí«!

Jan Fischer nevyhrál volby, boj s dluhy ano
Jan Fischer nevyhrál volby, boj s dluhy ano (Aha! - Ladislav Křivan)

Až po uši zadlužený Jan Fischer (62) našel recept, jak se dostat z dluhů. Přijal místo ministra financí v úřednické vládě, a minusové předvolební konto neúspěšného kandidáta na prezidenta se rázem zaplnilo.

Ještě před pár dny se topil v dluzích. Pak se ale díky nabídce premiéra Jiřího Rusnoka (52) dostal opět do hry. Na účet jeho prezidentské kampaně dorazilo během necelého týdne přes 5,3 milionu korun!

Ve čtvrtek na jeho konto přistál milion korun od advokáta Daniela Paľka, v pondělí 1,34 milionu od podnikatele Ladislava Drába, a včera dva miliony od izraelského byznysmena českého původu Davida Sivora a 980 310 korun od podnikatele Štefana Havlíka. „Veškeré závazky už byly uhrazeny,“ řekl včera Fischerův asistent Martin Hakauf.

A co že se tak najednou našlo tolik dárců? Například Dráb tvrdí, že peníze slíbil poslat už koncem května, ale nepodařilo se mu je »dát dohromady«. „Tohle bylo dohodnuto dávno předtím, než vůbec pan Fischer věděl, že mu bude nabídnuto toto místo,“ uvedl Dráb. Peníze mu prý dal z přátelství. Podobně mluví i právník Paľko.

Plná konta kolegů

Práce ministra je dobře placená, základní mzda činí 106 tisíc korun. Někteří členové Rusnokovy vlády ale už nyní pobírají téměř totéž, často i více. Většina z nich má hodně našetřeno a vlastní byt či dům.



Foto Aha! – Ladislav Křivan, ara


Včerejší stav Fischerova konta


Jan Fischer nevyhrál volby, boj s dluhy ano

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.