»Dítě nedonosíš, bílá mr*ko!« vyhrožují těhotné Kristýně Romové, kteří jí zlomili nos! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Dítě nedonosíš, bílá mr*ko!« vyhrožují těhotné Kristýně Romové, kteří jí zlomili nos!

Napadená Kristýna se bojí o život
Napadená Kristýna se bojí o život (koláž Ahaonline.cz)

Na začátku byl páteční banální spor dvou malých capartů na dětském hřišti o bábovičku (Aha! informovalo). Nyní České Budějovice čeká Pochod za těhotnou Kristýnu O. (17) a jejího přítele Tomáše D. (19), kteří byli při potyčce zraněni. Lidem se nelíbí neustálé problémy na sídlišti Máj.

Po rvačce dvou prcků se do konfliktu pustili i jejich rodiče, příbuzní a přihlížející. Vznikla mela, kterou musely uklidňovat posádky 10 policejních vozů. „Tříletý brácha Pepík si hrál na klouzačce.

Přišlo k němu jiné dítě, shodilo ho z klouzačky a začalo ho mlátit. Chtěla jsem Pepíka odvést, nějaký dospělý chlap začal sprostě nadávat mojí matce, že je bílá mr*ka a už to šlo,“ popsala Aha! Kristýna, která je ve 3. měsíci těhotenství. Z následné rvačky vyvázla se zlomeným nosem, škrábanci a pohmožděninami.

„Bojíme se teď vycházet i ven, ti Romové nám vyhrožují, že dítě nedonosím, že mne zabijou. Je to tu opravdu o strach,“ říká.

Její přítel Tomáš (19) má řezné rány od střepů a pohmožděniny. „Kdyby policie přijela dříve, nemuselo se to stát. Na policii jsem telefonoval já, Kristýna, její otec a ženské, co rvačku sledovali z balkónu. Oni ale přijeli až po dvaceti minutách,“ tvrdil Tomáš D.

Hledají se svědci

„Byli jsme na místě do několika minut. Žádáme veřejnost o svědectví a videozáznamy. Bylo tam asi sto lidí a situace byla nepřehledná,“ řekl k indicentu policejní mluvčí Jiří Matzner.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.