Velká MAPA levného benzinu a nafty. Podívejte se, kam se vám vyplatí zajet | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velká MAPA levného benzinu a nafty. Podívejte se, kam se vám vyplatí zajet

Velká mapa cen benzinu a nafty.
Velká mapa cen benzinu a nafty. (Aha!)

S každým tankováním v posledních týdnech ceny benzinu i nafty mírně klesaly. S jarem ale Češi začínají více jezdit autem, a tak pohonné hmoty začínají opět mírně zdražovat. Rozhodnutí, zda natankovat u nejbližší pumpy, či zajet o pár kilometrů dál, může u plné nádrže znamenat úsporu až 200 Kč.

Pomoci mohou i pošťáci, kteří ceny sledují. Stačí se podívat na server www.tankujlevneji.cz, který spravuje Česká pošta v úzké spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu.

Zdraží na léto pohonné hmoty?
Ivan Indráček, Sdružení čerpacích stanic: „Jestliže nás v letošním létě nepřekvapí žádná »černá labuť« (nepředvídatelná událost globálního rozsahu), mohly by se ceny pohonných hmot pohybovat na stejné úrovni jako loni nebo dokonce mírně pod ní. Natural na průměrných 37 Kč/litr a nafta na 36,20 Kč/litr.“

Proč zdražuje?
*V letních měsících mírně roste cena benzinu, protože se zvyšuje poptávka. Nejen v Česku platí, že se v létě jezdí více než v zimě.
*Kamiony na naftu jezdí celoročně, ale protože nafta je v podobě topných olejů využívána v zimě i k výrobě tepla, je to naopak zima, kdy je spotřeba nafty vyšší. A proto je cena nafty tlačena vzhůru i v zimě. Pravdou ovšem je, že dnes asi 40 % osobních vozů v Německu (zbytek Evropy Německo dohání) používá jako palivo také naftu, což má vliv na »vyrovnání« zimního extrému.

PRO VĚTŠÍ ZOBRAZENÍ ROZKLIKNI TENTO OBRÁZEK

Velká mapa cen benzinu a nafty.


Autor:  sto

Přečtěte si
ivkanatka
23. 5. 2013 • 10:28

Chudáci pošťáci, co všechno při své práci ještě musí stihnout ?!? Nebudou za chvíli také kotrolovat ceny v obchodech ?!? Kdo takovou hovadinu vymyslel, ten by si to měl jít zkusit ! P.S.: Podotýkám, že nejsem " pošťačka ", ale tohle je příliš !!!!!

janyna
22. 5. 2013 • 17:37

Nejlevnější benzín a naftu mají už léta na benzinkách ONO ve Vysokém Mýtě a v Milovicích u Hořic.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.