Sameček kuny Ferda je smolař: Omylem ho zazdili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sameček kuny Ferda je smolař: Omylem ho zazdili!

O Ferdu teď pečují v záchranné stanici.
O Ferdu teď pečují v záchranné stanici. (Aha! - Jana Ulrichová)

První letošní mládě, malého samečka kuny lesní, který dostal jméno Ferda, přinesli lidé do Zoocentra v Srdově na Litoměřicku. Zachránili ho před pomalou smrtí v chalupě, kde byl omylem zazděn. Většina ostatních zvířat se ale do záchranné stanice dostala zbytečně.

„Devět z deseti mláďat zejména u vysoké zvěře nemuselo být sebráno,“ řekl provozovatel zoocentra Pavel Fišer s tím, že lidé je mylně považují za opuštěná.

Za 12letou dobu existence prošly jeho zoocentrem už desítky zvířat. Ta, která v záchranné stanici vypiplali, musí dožít v zajetí, protože jsou zvyklá na lidi a chybí jim potřebná plachost. „Většinu jsme umístili do obor a zájmových chovů. Víme o nich, jezdíme se na ně dívat. Některá mláďata zůstala tady a stala se součástí naší rodiny,“ řekl Pavel Fišer.

Stejný osud čeká i Ferdu, kterého teď Pavel Fišer krmí z láhve naředěným kondenzovaným mlékem. Až vyroste, připojí se k srncům Lojzovi a Čendovi, srnkám Maličké, Valině a Miminu, jelenovi Větrníkovi, laním jménem Velká a Malá Agáta a Malina a muflonovi Leošovi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.