Tito muži okrádali důchodce ve velkém. Neobrali i vás nebo vaše příbuzné? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tito muži okrádali důchodce ve velkém. Neobrali i vás nebo vaše příbuzné?

Tito dva muži dokázali z důvěřivých důchodců vytáhnou skoro milion korun.
Tito dva muži dokázali z důvěřivých důchodců vytáhnou skoro milion korun. (PČR, koláž Ahaonline.cz)

Senioři pozor! V Česku působí bezcitní zloději, kteří se specializují na důchodce. Pod falešnou záminkou se vloudí do bytu, kde ukradnou peníze a šperky. Aha! zjistilo, jaké triky tyto lidské hyeny při svých zlodějnách používají.

Láska ke vnoučatům, důvěřivost, soucit, bezmoc. Toho všeho u seniorů chladnokrevně zneužívají gauneři, kteří se v Česku na jejich okrádání zaměřují. Policisté jim jdou po krku, mnoho zlodějů už skončilo za mřížemi. Další ale pokračují dál. Žádné morální zábrany nemají.

„Používají různé falešné legendy, pod kterými vstupují do bytů seniorů. Nejčastější je oprava nebo kontrola elekriky nebo vody, vydávají se za pracovníky různých společností a nabízejí různé snižování cen, například elekřiny,“ řekl Aha! kriminalista Josef Bártů.

Někteří okradení jsou i ve věku přes devadesát let a zloději využívají jejich důvěřivosti a někdy horší psychické kondice. Policisté se setkali i s absurdními případy, kdy podvodníci »odborně« proklepávali topení kladívkem, nebo hledali plíseň ve zdi pomocí lžičky. „Důvodem je odpoutání pozornosti seniorů. V nestřeženém okamžiku jim pak pachatelé odcizí peníze nebo šperky,“ popsal kriminalista.

1768014:gallery:true:true

Přečtěte si
winterfreshka
17. 5. 2013 • 16:57

Ten nalevo,typická hnědočešská zlodějská tlama.Toho nepotkat radši ani ve dne

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.