RISK je zisk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

RISK je zisk!

RISK
RISK (David Pokorný)

Pokud i vy patříte mezi umělecké fajnšmekry, které v létě na Letné okouzlila představení La Putyka, Slapstick Sonata či Up´end´down, neměli byste si nechat ujít nový počin Risk. Nebudete ale riskovat nudu, anebo že z divadla odejdete zklamaní. V jejich případě to je sázka na jistotu, že se budete skvěle bavit a z představení si odnesete spoustu nevšedních zážitků a barvitých emocí. Létající nože i šipky, akrobacie na trampolíně i cyr wheelu, poprvé zahraniční účinkující, nové cirkusové disciplíny, projekce, živá hudba, šálek kávy v šestimetrové výši a především riziko jako hlavní téma. Přesně to můžete shlédnout v La Fabrice již 13.února.

„Využíváme také loutkové divadlo ve vztahu k akrobacii a modernímu tanci, neokázalé, prosté materiály a propojení tance s tělesným handicapem,“ říká režisér a principál souboru Rosťa Novák. Kromě šesti domácích performerů své cirkusové dovednosti předvedou poprvé v představení Cirku La Putyka zahraniční účinkující – ze Švédska, Finska a Francie se zkušenostmi z významných světových souborů.

První nápad na představení Risk přišel v květnu 2011. „Začal jsem se zajímat o riziko v našich životech, co se s námi děje, když riskujeme, proč je pro někoho riziko hnacím motorem a pro někoho brzdou. A také, co vlastně znamená handicap,“ uvádí Rosťa Novák. „Název odkazuje obecně k našim životům. Riskováním se přeci život stává sladším, ale má to i odvrácenou tvář, a tu je dobré znát,“ vysvětluje Rosťa.

„Na své předchozí projekty navazuji myšlením, zkušeností, ale snažím se jít zase dál a zkoušet nové věci – vždyť je to nový cirkus. Poprvé jsem nyní pracoval v angličtině s mezinárodním obsazením a spolupracoval jsem také s choreografem z Belgie. Některé věci jsem se pak snažil posunout také v evropském měřítku, někde jsem posouval hranice své i hranice souboru.,“ doplňuje Rosťa. „Byl to jeden z nejtěžších projektů, co jsem dělal,“ uzavírá.

Více informací na www.laputyka.cz




 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.