Vrah obětem zalepil ústa páskou na koberce a střelil je do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vrah obětem zalepil ústa páskou na koberce a střelil je do hlavy!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto) (stutterstock.com)

„Nemůžu odemknout byt rodičů, neotevírají, přijeďte,“ volal policii 22. října 1986 v devět ráno syn manželů M. z Bělehradské ulice v Praze. „Jsou doma. Otec je vážně nemocný a matka od něj téměř neodchází,“ ujistil muž operátora na lince 158.

Když zámečník za asistence policistů byt otevřel, leželi Stanislav M. (†71) a Olga M. (†55) v obývacím pokoji mrtví s prostřelenými hlavami. Ústa měli přelepená páskou na koberce. Z bytu zmizely čtyři prsteny.

Jedna z vyšetřovacích verzí zněla: „Pachatelem je psychopatická osoba, která spáchala vraždu v rámci necílené agrese založené na nenávisti vůči lidem.“ O týden později byla v Ústí nad Labem brutálně zavražděna a sexuálně zneužita mladá maminka. Našli ji s prostřelenou hlavou, rovněž s ústy přelepenými páskou na koberce. Miminko v postýlce žilo.

V únoru 1987 byl z těchto vražd usvědčen sedmkrát trestaný Jaroslav Malý (†40) z Litoměřic. Motiv? Touha po penězích a osobní msta na lidech za své předchozí odsouzení. Nic neplánoval. „Bylo mi jedno, kde jsem a kdo bude obětí. Jel jsem tramvají po Praze, vystoupil blízko domu v Bělehradské a vešel dovnitř. V 1. patře mě zaujal svítící zvonek,“ vypověděl při výslechu. Na ten u dveří bytu manželů M. zazvonil. Rozčilovalo ho chroptění postřelených, proto jim přelepil ústa páskou a oba přikryl. Pak ukradl prsteny a zmizel. V roce 1990 mu soud vyměřil za tři vraždy doživotí. V létě 1991 ve vězení zemřel.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.