Kvůli zpožděnému letadlu nestihl svatbu! Odškodné? 124 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kvůli zpožděnému letadlu nestihl svatbu! Odškodné? 124 korun!

Fotografie
Fotografie (internal)

Pouhé čtyři libry nabídly aerolinky Danielu Zaurovi na londýnském letišti za to, že jeho let do Prahy byl opožděn a nakonec úplně zrušen. Vůbec nedbaly na to, že pan Zaur letěl do Česka proto, aby mohl jít za svědka svému nejlepšímu kamarádovi, který se právě ženil. Svatbu ale prošvihl.

„Měli jsme z Londýna odletět ve 20:50 hodin. Všechno bylo naplánováno tak, abych se bez problémů a s časovou rezervou dostal z Prahy na Moravu, kde měla začít svatba přesně v poledne následujícího dne,“ vypráví pan Zaur.  Až v odbavovací hale se dozvěděl, že jeho let bude mít asi půl hodiny zpoždění. „To bylo ještě únosné, jenže potom se na světelné tabuli objevilo sdělení, že letadlo odletí až za dalších 45 minut. To už jsem začal být nervózní,“ vzpomíná.

Letištní rozhlas sice cestující upozornil, že budou mít nárok na 4 libry jako odškodnění za čekání. Za takovou částku se dá ale v hale pořídit leda čtvrtlitr obyčejné vody. A to ještě netušil, že nakonec bude všechno úplně jinak a že ten večer vůbec neodletí. Kvůli technické závadě na letadle se z Londýna vydali do Prahy nakonec až ve 14 hodin následujícího dne…

Skyplan.cz: Kompenzace jsou dnes daleko vyšší, než 4 libry!

Daniel Zaur by ale měl dnes za výrazně zpožděný let díky nařízení Evropské unie nárok na daleko vyšší kompenzaci. Podle společnosti Skyplan.cz by mu musela společnost vyplatit namísto 4 liber hned 250 euro, tedy zhruba 6 250 korun.
To ale ví jen málokdo z cestujících. Řádně odškodněno je jen 25 % z nich. Proč? Letecké společnosti dělají všechno proto, aby nemusely zaplatit ani cent. Záměrně nejrůznějšími kličkami vyřízení žádosti o kompenzaci znesnadňují a zdržují, což spoustu klientů odradí. Pokud chcete uspět, pak je dobré požádat o pomoc zkušené odborníky. Můžete tak učinit jednoduše prostřednictvím internetových stránek společnosti Skyplan.cz. Její pracovníci, dokonale obeznámení s fintami leteckých společností, pak už zařídí všechno za vás.

1510366:gallery:true:true

Autor:  red

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.