Mačetový útok v Novém Boru: Pětice Romů odmítla vypovídat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mačetový útok v Novém Boru: Pětice Romů odmítla vypovídat!

Klára Samková a jeden z obviněných. Za přísných bezpečnostních opatření začalo 7. listopadu u Krajského soudu v Liberci hlavní líčení s pěti mladíky, kteří jsou obžalováni z loňského mačetového útoku v Novém Boru.
Klára Samková a jeden z obviněných. Za přísných bezpečnostních opatření začalo 7. listopadu u Krajského soudu v Liberci hlavní líčení s pěti mladíky, kteří jsou obžalováni z loňského mačetového útoku v Novém Boru. (ČTK - Radek Petrášek)

Ostře sledovaný případ mačetového útoku pětice mladých Romů na hosty v baru Pivní pomoc v Novém Boru na Českolipsku začal včera u Libereckého soudu za asistence zakuklených bachařů. Jedna z Romek sesílala na přihlížející – citujeme: „AIDS a rakovinu!“

Líčení probíhalo ke zklamání přítomných s vyloučením veřejnosti. Soud vyhověl žádosti obžalovaných, mezi nimiž jsou i mladíci od 15 do 17 let. „Nehodlám z toho udělat frašku jako na Divokém západě. Jsem znechucena. V soudní síni je šest ozbrojenců, kteří na mé mladistvé klienty míří z půl metru brokovnicí,“ objasnila obhájkyně Klára Samková, která se ke svým klientům chovala jako jejich máma.

Dovnitř tak smělo jen 10 důvěrníků obžalovaných. Podle soudkyně Evy Drahotové mladíci až na jednoho využili svého práva a nevypovídali. Čtyři se zodpovídají z pokusu o vraždu a výtržnosti, dvěma hrozí výjimečné tresty. Pátý mladík je souzen pro ublížení na zdraví a výtržnost.

Incident se odehrál loni v srpnu, kdy Romové posekali tři hosty baru poté, co z něj byl vykázán romský mladík, který byl sprostý na servírku.


Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.