Statečná Francesca (6): Odrodila vlastní sestru! Postup znala z televizního seriálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Statečná Francesca (6): Odrodila vlastní sestru! Postup znala z televizního seriálu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Máma začínala rodit – a panikařit, táta běžel volat sanitku. Chladnou hlavu zachovala jedině jejich dcera (6), která nedávno viděla porod v televizním seriálu, a tak pomohla přivést na svět svou sestřičku. Malá Francesca Goodbyová z britského Bearwoodu si vedla jako zkušená porodní asistentka!

Kay Goodbyové (28) praskla voda a chystala se rodit na podlaze koupelny. Její manžel Michael (33) volal sanitku, ale v rozrušení mu to trvalo nekonečně dlouho. To Kay znervóznilo ještě víc a v panice nevěděla, co dělat, i když už jednou rodila. Hrdinkou dne se tak stala jejich šestiletá dcera Francesca, která pravidelně sleduje seriál z nemocničního prostředí Casualty (Oběť nehody).

Holčička si hned vybavila postup, jak ho viděla v seriálu. Poradila mámě, jak správně dýchat a kdy tlačit. Donesla čisté ručníky a dokonce zkontrolovala, zda nemá miminko kolem krku omotanou pupeční šňůru. Po 12 minutách poprvé spatřila svoji sestřičku Roisin. „Netušila jsem, že budu tyhle věci znát, ale je fakt, že hodně koukám na seriály, kde jsou lékaři a nemocnice,“ říká Francesca.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.