Zlodějské kouzlo vyšlo: Takhle se teď kradou řetízky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zlodějské kouzlo vyšlo: Takhle se teď kradou řetízky!

Zlatý řetízek bezpečně visí na krku.
Zlatý řetízek bezpečně visí na krku. (Aha! – Dan Černovský)

Byla ostražitá, nedůvěřovala cizím na počkání... Přesto ji zlodějka hbitými prsty okradla. Důchodkyně (67) z Kunovic u Uherského Hradiště odolávala dotěrné ženě, jak mohla. Rodinný šperk stejně zmizel!

Zlodějka si na seniorku počkala ve středu v Uherském Hradišti u supermarketu. Oslovila ji, když s nákupem mířila ke svému kolu. „Ptala se, jestli koupím řetízek. Hned jsem jí řekla, že nic nechci, a chytla jsem si pevně tašku,“ řekla důchodkyně policistům.

»Kšeftmanka« byla neodbytná. „Než jsem se stačila vzpamatovat, připnula mi řetízek na krk, že mi ho za stovku nechá. Řekla jsem jí, ať ho okamžitě sundá,“ dodala seniorka.

Zlodějka řetízek z krku důchodkyni sundala a odešla. Paní sedla na kolo a odjela domů. Šok na ni čekal večer, když si sáhla na krk. Řetízek byl po hmatu jiný. „Byl to ten, který mi nutila. Nejvíce mě mrzí, že jsem přišla o památeční zlatý šperk,“ smutní okradená.

Policistům pachatelku popsala tak dokonale, že zlodějku o den později dopadli. „Přiznala se. Šperk už ale stačila prodat neznámému člověku. Škoda je dva tisíce korun. Hrozí jí až dva roky vězení,“ upřesnil policejní mluvčí Aleš Mergental.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.