Těhotná basejumperka (†37): Chtěla si naposledy skočit a... Padák se neotevřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Těhotná basejumperka (†37): Chtěla si naposledy skočit a... Padák se neotevřel!

Fotografie
Fotografie (internal)

Švédka Wioletta Roslanová (†37) nade vše milovala adrenalin. Jejím největším koníčkem byl tzv. B. A. S. E. jumping – skákání s padákem z vysoko položených míst – budov, mostů či útesů. Když ale před čtyřmi měsíci otěhotněla, rozhodla se, že osud nebude dál pokoušet. Chtěla si ale užít ještě poslední skok... Tušit tak, že seskok bude tím úplně posledním, jistě by si to rozmyslela!

Wioletta vyrazila s přítelem Aleksandrem na dovolenou do Švýcarska. Na útesu Via Ferrata chtěla učinit svůj rozlučkový skok před odchodem na mateřskou. Společně se odrazili z útesu, jenže... Wiolettin padák se ne a ne otevřít! „Věděla, že to špatně dopadne. Pár metrů nad zemí jen roztáhla ruce a čekala na dopad,“ popisuje otřesný zážitek Aleksander, který musel tragédii jen bezmocně přihlížet.

Těhotná žena byla na místě mrtvá, pád z výšky 300 metrů neměla nejmenší šanci přežít.

Matka Halina jí nebezpečný koníček často rozmlouvala. „Když mi říkala, že si skočí ještě naposled, prosila jsem ji, ať  to nedělá. Zakázat jsem jí to nemohla, je už dospělá a má právo na vlastní rozhodnutí,“ popsala svou bezmoc se slzami v očích. „Vždycky když šla skákat, bála jsem se nejhoršího.“ Dcera měla ale na život jiný pohled: „Žiji tím, že skáču. Normální život mi přijde nudný. Vím, že smrt vždy letí po mém boku, ale každý z nás má na světě vymezený svůj čas,“ svěřila se nedávno.

Z těch jejích slov teď až mrazí...

Přečtěte si
hakari.takara
19. 9. 2012 • 16:35

.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.