Smolných 48 hodin Čechů v cizině: Smrt a těžké zranění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smolných 48 hodin Čechů v cizině: Smrt a těžké zranění!

Osudná nehoda
Osudná nehoda (Ilustrační foto Profimedia.cz, ara)

Dva mrtví, muž bojující o život a šťastné rozuzlení setkání se šelmou – to byly ty nejdramatičtější okamžiky, které byly v posledních 48 hodinách spojeny s pobyty Čechů v zahraničí. Co všechno se stalo?

Osudná nehoda

Prasklá pneumatika se včera půl hodiny po půlnoci stala osudnou dvěma Čechům na dálnici A1 ve směru na Salcburk. Otec se synem vystoupili, aby pneumatiku vyměnili, když je náhle smetl nákladní automobil. Co naplat, že stáli v odstavném pruhu a vůz byl správně označen. Ve voze byla také přítelkyně zabitého muže a její syn (17), kteří z nehody vyvázli nezranění, ale utrpěli šok.

Skok z mostu

Ve středu se pádem z Garibaldiho mostu v Římě zabila jeho německá přítelkyně (†27), v noci na pátek skočil ze stejného mostu do řeky Tibery i mladý Čech Petr (24).  Na rozdíl od ženy ale přežil, i když je v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče. „Neměl u sebe doklady, a tak jeho totožnost stále ověřujeme,“ uvedla tajemnice českého velvyslanectví v Římě Adéla Rubešová.

Jediný dobrý konec: rande s medvědem

Bez újmy na zdraví skončilo naštěstí setkání českých turistů s medvědem. Češi se v pátek v noci vraceli z túry po Slovenském ráji, když u lávky přes potok Lesnica narazili na medvěda. Turisté zkameněli a ihned volali policii a hasiče. Huňáč naštěstí nebyl na lidi zvědavý a rychle zmizel v lese. Češi udělali chybu, že se nevrátili před setměním, kdy vyrážejí medvědi na lov.

Autor:  pk

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.