Andree (23) v inkubátoru »vypálili« oči: Rozezná jen světlo a tmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Andree (23) v inkubátoru »vypálili« oči: Rozezná jen světlo a tmu!

Andrea poslepu připravuje v bojových podmínkách jídlo.
Andrea poslepu připravuje v bojových podmínkách jídlo. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Život se s ní vůbec nemazlil, přesto studentka Andrea (23) z Frýdlantu na Liberecku srší energií, kterou by jí kdekdo mohl závidět. Své si už ale prožila... Kvůli předčasnému porodu musela jako miminko do inkubátoru. A tam došlo k velkému neštěstí! Zařízení jí spálilo sítnici! Dnes je Andrea v podstatě slepá, pouze jedním okem rozezná světlo a tmu…

Přestože má mladá žena za sebou několik operací, její zrak byl poškozen nenávratně. „Ještě tak do osmi roků to šlo, ale potom se to začalo zhoršovat. Dnes jsem schopná poznat jen, že je rozsvíceno, nic víc...,“ vysvětluje Andrea, která právě tráví poslední chvíle na jediném táboře v Česku, který je určený pro zrakově postižené děti. V lesích u Veverské Bítýšky pomáhá jako instruktorka.

„Mám velkou radost z toho, že mohu svoje zkušenosti předávat jiným. Nevidomé děti většinou rodiče doma k ničemu nepustí, takže se tady učí samostatnosti. Tábor je může všeobecně posunout dále, což je moc dobře,“ dodává Andrea.

Přečtěte si
katka84
21. 8. 2012 • 06:27

Jaké strašné neštestí?Vypadá to,jakoby tam holčičku někdo zapoměl.Každý normálni človek ví,a rodiče jsou na to upozorneni,že jim inkubátor pokud jsou v něm deti dlouho mužou mít poruchy zraku,nebo jim hrozí až oslepnutí.Takže nic nového!!!!ALe zas čekám urážky typu "neschopni lékaři".

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.