Tady (málem) uvařili miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tady (málem) uvařili miminko!

Děti žily v neutěšených podmínkách.
Děti žily v neutěšených podmínkách. (Aha! – Martin Pekárek)

Ve vařící lázni skončilo v pátek dvoutýdenní novorozeně v Pardubicích. Utrpělo popáleniny na třiceti procentech tělíčka a bojuje o život. Kdo děťátku utrpení způsobil, zjišťuje policie.

Oficiální verzí je, že ho do vaničky s horkou vodou hodil jeho dvouletý sourozenec. Policii to tvrdí matka. Prý jen na chvíli odběhla převzít poštu.

„Byla to zřejmě nešťastná chvilka. Než ve vaničce stačila zředit právě ohřátou vodu, starší sourozenec do ní dítě asi hodil,“ uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Záchranáři dali popálenému miminku utišující léky na bolest, stabilizovali jeho životní funkce a vrtulníkem ho transportovali do Prahy. Podle mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Petry Pekařové je jeho prognóza nejistá.

Místní tvrdí: Byl to otec, ruply mu nervy!

Verzi o nešťastné náhodě a vině dvouletého kluka nikdo nevěří. „Od někoho, kdo tam byl, jsem slyšela, že to udělal otec toho dítěte. Prý zlobilo, křičelo, a tak mu ruply nervy,“ prozradila Aha! mladá žena. V okolí rozestavěného domu, kde k tragédii došlo, panuje strach.

„V domě žije starší muž se synem a u nich bydlí matka s dětmi a partnerem. Příbuzní nejsou. Jsou pořád opilí, nepracují a jen čekají na důchod starého pána,“ řekl Aha! jeden ze sousedů. Podle něj v pondělí oba mladší muži seniora dokonce zmlátili. „Byl tam hrozný řev, občas sem jezdí i policie,“ dodal.

Přečtěte si
haha
13. 8. 2012 • 10:09

že to dvouleté batole uzvedne a přemístí 2- 3 kilové dítě do vaničky.Že by ho zvedl a ono mu upadlo to možná,ale i v tomto případě velmi pochybuji

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.