Slavnostní zahájení sportovního svátku planety: Válka o české holínky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Slavnostní zahájení sportovního svátku planety: Válka o české holínky!

Vlajkonoš Petr Koukal (badmintonista) přivádí českou výpravu na plochu stadionu.
Vlajkonoš Petr Koukal (badmintonista) přivádí českou výpravu na plochu stadionu. (ČTK/AP, Profimedia.cz, ara)

Přišli, viděli a… Byla to výhra českého humoru a švejkovství nad světem, anebo absolutní trapas, že česká výprava napochodovala na slavnostní zahájení největšího sportovního svátku planety v Londýně v gumákách? Od páteční noci se o tom debatuje snad na celém světě! A o to zřejmě šlo…

Jestli to byl od sponzorské firmy kalkul, pak rozhodně klapl. Holínky s logem dostala do detailního záběru před zraky víc než miliardy lidí, kteří páteční noční slavnost sledovali. Česká výprava zaujala, na rozdíl třeba od některých sportovců, kteří sice měli sáčka střižená od věhlasných návrhářů, avšak plochou stadionu proběhli jaksi nepozorovaně jako parta šedých myšek z úřadu (viz Italové v oblecích Armani).

To ustrojení Čechů způsobilo rozruch, ihned vyprovokovalo televizní komentátory. „A tady se zdá, že se Češi chystají na festival do Glastonbury,“ utrousili na BBC v narážce na hudební festival konaný obvykle v bahně. Vášnivě se debatovalo i na sociálních sítích, a nejen mezi bezejmenými lidmi. „Češi asi očekávají pořádný liják,“ naťukal z telefonu fotbalista Manchesteru United a anglického nároďáku Rio Ferdinand.

Generálně se dá říct, že svět, a Britové zvlášť, český nápad přijali s mnohem větším nadšením než Češi sami. Jim totiž reprezentanti v holinách ze všeho nejvíc připomínali sedláky chystající se kydat hnůj… (viz názory)

Komentář odborníka - Dušan Chrástek, stylista

„Z mého pohledu propadák, ta kolekce se firmě velmi nepovedla. Návrhář určitě nemá zkušenost s vytvářením elegantních kolekcí – asi proto musíme trpět nekvalitními materiály a špatnými střihy, nosit neprodyšná trika, legíny podivné délky a laciné minikabelky! Ale proboha, co znamenají ty gumáky?!?!?! Nejsou ani krátké ani dlouhé, nikomu nelichotí, jen zkracují nohy! Jsem rozezlen… Nikdy nebudeme módním národem, ale proč to všem stavět na odiv?!“

Zlato za módu? Pro »tulipány«!

Celý svět se díval a hodnotil: Hmmm, ti jsou šik! Zato tohle je banda hastrošů! Které týmy se na slavnostní zahájení v Londýně oblékly nejlépe a kdo byl úplně »mimo mísu«?

Stylista Dušan Chrástek pominul různé »etno úlety« typu divochů s oštěpy z Burundi a vybral a okomentoval pro vás to nejlepší a nejhorší, co v noci na sobotu bylo k vidění. Pomyslnou zlatou medaili by připnul na hruď Holanďanům, nejvíc stydno mu bylo za výpravy Slováků (a vlastně i Čechů), Němců a Rusů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.