Ministr dostal padáka: Nečas se zbavil Pospíšila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ministr dostal padáka: Nečas se zbavil Pospíšila!

Pospíšil patřil mezi populární ministry, přesto skončil.
Pospíšil patřil mezi populární ministry, přesto skončil. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Dlouhodobě nejoblíbenější člen vlády dostal vyhazov! Prezident Václav Klaus (71) včera ráno šokoval zprávou, že na návrh premiéra Petra Nečase (ODS) odvolává ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).

Nečas padáka vysvětlil rozdílným pohledem na rozpočet rezortu, mezi politiky se ale proslýchá, že odklidil nepohodlného kolegu.

Pospíšil si podle Nečase říkal o příliš mnoho peněz pro své ministerstvo. Koaliční TOP 09 i celá opozice si ale myslí, že skutečným důvodem odvolání politika nejsou finance, ale to, že se bránil »zametat« citlivé kauzy. A že v této souvislosti chtěl jmenovat do funkce vrchního státního zástupce Lenku Bradáčovou, přezdívanou podle seriálového lovce mafiánských kmotrů »Cattani v sukních«.

Nepřímo to potvrdil i sám Pospíšil. „Odvolání přišlo nečekaně v době, kdy jsem měl rozhodnout o obsazení postu vrchního státního zástupce. Byl jsem připraven jmenovat Lenku Bradáčovou,“ prohlásil.

Přečtěte si
marmat
28. 6. 2012 • 18:14

Ruplo na něj PROMOPRO, všichni čekali co se stane!!!??? A stalo! Letěl vyznamenat Mašína ze své vlastní vůle!

marmat
28. 6. 2012 • 18:14

Ruplo na něj PROMOPRO, všichni čekali co se stane!!!??? A stalo! Letěl vyznamenat Mašína ze své vlastní vůle!

rydlo
28. 6. 2012 • 15:46

Proč už není prezidentem odvolán Vondra, nejenom za prošustrované peníze za Promopro, ale i za to, že také v době krize žádal navýšit pro MO finanční prostředky, tedy je to ten samý důvod, pro který byl odvolán Pospíšil, tak by Nečas měl navrhnout také Vondrovo odvolání. Jestlipak by byl prezident také tak rychlý. Asi to Nečasovo "padni komu padni" platí jen pro případy, kdy se to Nečasovi a Klausovi hodí. Přesto, že Klaus při svém zvolení slíbil, že bude nestranný, stejně se chová jako kdyby byl předsedou ODS i premiérem on. Nečas s každým hov-nem letí na hrad co má dělat a tatíček mu dává rady. Ještě snad nikdy nebyl tak slabý premiér, který potřebuje, aby někdo rozhodoval za něj. Odvolání Pospíšila určitě nemá ze své hlavy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.