Největší policejní zásah všech dob! Komando zatklo příbramského bosse Starku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Největší policejní zásah všech dob! Komando zatklo příbramského bosse Starku!

Zatčenému Jaroslavu Starkovi hrozí vězení až na patnáct let.
Zatčenému Jaroslavu Starkovi hrozí vězení až na patnáct let. (Aha! – Josef Mašek)

PRAHA – Policejní zátah století! Bývalého číšníka, fotbalového bosse a údajného vládce příbramského podsvětí Jaroslava Starku včera zadrželo po zuby ozbrojené policejní komando. A deník Aha! jako jediný český deník byl přímo u toho, když policejní komando včera odpoledne zasahovalo.

Viní ho ze smrti otce Krejčíře!

PRAHA – Policie zatkla bosse příbramského podsvětí! Horké chvíle zažil včera podnikatel Jaroslav Starka! Nad hlavou mu kroužil policejní vrtulník, když ho z auta na strakonické silnici u Mníšku pod Brdy vytáhli maskovaní a ozbrojení příslušníci útvaru rychlého nasazení. Jaroslav Starka má totiž podle kriminalistů zřejmě na svědomí násilnou smrt Lamberta Krejčíře, otce uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře.

Policie kvůli výjimečnému zásahu zatarasila silnici na více než hodinu. Klec včera spadla i na další Starkovy komplice, především na velmi kontroverzního podnikatele a viceprezidenta fotbalové Marily Příbram Vlastimila Spěváka.

„Detektivové zadrželi sedm podnikatelů z Prahy, Příbrami a Hradce Králové. Všichni budou obviněni z trestných činů zbavení osobní svobody s následkem smrti a loupeže,“ řekla Aha! mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová.

Po celé odpoledne kriminalisté prováděli u zadržených domovní prohlídky. Podezřelí čekají v policejních celách na rozhodnutí o uvalení vazby.

Podle syna oběti, miliardáře Radovana Krejčíře, se jeho otec 15. října 2002 chystal jako obvykle do práce. Odešel z domu, nasedl do svého vozu, ale cestu mu zatarasilo několik lidí, kteří ho možná přepadli. Pravděpodobně se prezentovali falešnými policejními průkazy. Možná byli dokonce v uniformách a přesvědčili ho o tom, že pojede někam na výslech. „Vše proběhlo nedaleko domova, otec z auta vystoupil, zamkl jej, vzal si své osobní věci a to byla poslední stopa. Já mám informace o tom, že ti lidé, kteří se snad prezentovali jako policisté, ho odvezli z Českého Těšína přes Frýdek Místek směrem na Hranice na Moravě, kde ho tedy… už neživého… přeložili do velkého auta černé barvy, snad cadillaku, a odtud jeho tělo vezli na nějaké definitivní místo k likvidaci,“ uvedl Radovan Krejčíř.Zatčeným hrozí až 15 let.

CO STARKA TAKÉ ŘEKL

  • „Nejsem svatý, ale nemám se taky za co stydět. Nikde netuneluju žádné miliony. Je to démonizované, mám pár podniků a ty si hlídám. Tedy hlídají mi je kluciboxeři. Veřejné domy už jsem prodal!“ (o své pověsti)
  • „Zespoda mu neublíží ani ruční granát, okna neprostřelí kalašnikov. Nelze je stáhnout, vzadu vůbec, vpředu jen na škvírku, aby řidič při kontrole podal policajtům doklady.“ (o svém opancéřovaném audi)
  • „V garáži byla úplná tma. Najednou se něco zablesklo. Tak jsem se otočil a vidím za sebou frajera, který po mně střílí ze škorpionu s tlumičem. Jednu ránu jsem dostal. Pak i druhou. To už jsem byl ale uvnitř domu. Sebral jsem pistoli a běžel v trenýrkách za ním.“ (o atentátu na něj)
  • „Já jsem s Frantou Mrázkem nikdy neudělal žádnej obchod. Já jsem se s ním párkrát sešel kvůli fotbalu. My jsme se viděli určitě tak dvakrát třikrát týdně většinou v Praze. Já si myslím, že jsme spolu nějaký obchod chtěli udělat, ale bohužel k tomu nikdy nedošlo.“ (o dřívějším vztahu s Františkem Mrázkem)
  • „S Radkem si voláme dvakrát týdně. Jsme kamarádi. Já tam za ním jen nemůžu přiletět, protože by mě zavřeli. Každého, kdo tam byl, zatím zavřeli.“ (o vztahu k Radovanu Krejčířovi)
  • „Celé to byl nesmysl. Jsem čtyři roky obviněn, a ještě jsem nebyl u výslechu. Jednou mě sebrali, byl jsem dva dny v cele a pak jsem už nikdy s nikým nemluvil.“ (o svém zatčení v roce 2003)
  • „Mám na to, abych se odstěhoval na Mallorku a žil tam pohodlně až dokonce života.“ (o svém bohatství)

Kdo je Jaroslav Starka (51)

  • Stoprocentní vlastník FK Marila Příbram. Vlastní restaurace, bary, noční kluby a hotely.
  • Bývalý číšník, který má zkušenosti s nápravněvýchovnými zařízeními už z předlistopadové éry.
  • V roce 2003 ho zadržela policie a byl obviněn pro podezření, že se podílel na únosu italského bankéře Giuseppa Rosseliho, který chtěl investovat do krachující Union banky. Po dvou dnech byl ale propuštěn z policejní cely a případ dodnes není vyřešen.
  • Sám Starka byl obětí pokusu o vraždu. V noci 7. května 2005 se ho někdo dokonce pokusil zastřelit. Neznámý pachatel na něj vypálil jedenáct nábojů a podnikatel utrpěl dva čisté průstřely bez těžkých následků.

15.11.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.