OTŘESNÉ: Rodičce v Argentině řekli, že je její dcerka mrtvá! V márnici »ožila«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

OTŘESNÉ: Rodičce v Argentině řekli, že je její dcerka mrtvá! V márnici »ožila«!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zázrak? Ne, daleko spíš neodpustitelné pochybení lékařů, které skončilo dobře snad jen vůlí Boží. Mladá argentinská maminka Analía Bouterová porodila 3. dubna v nemocnici Perrando ve městě Resistencia holčičku.

Šlo o předčasný porod v 27. týdnu těhotenství (konec 6. měsíce – pozn.) a novorozence lékaři krátce po porodu prohlásili za mrtvého. Pak tělíčko uložili do rakve a 31 minut po porodu již je zavírali do mrazáku v márnici. Jenže pak se stalo něco neuvěřitelného!!!

Dvanáct hodin poté šla dát máma spolu s manželem své dcerušce poslední sbohem a udělat si její fotku. Když ale zřízenec otevřel rakvičku, ozval se dětský křik! „Uslyšela jsem pláč a viděla, jak hýbe ručičkou! Údivem jsem couvla o krok dozadu a padla na kolena. Můj muž vůbec nevěděl, co dělat,“ popisuje paní Bouterová okamžik, během něhož se jí málem zastavilo srdce.

Jak je možné, že novorozené dítě přežilo 12 hodin v chladicím boxu (teplota bývá nastavena na 2 až 4 °C – pozn. red.), nikdo nedokáže vysvětlit. „Bylo to, jako kdybych měla v náruči kus ledu,“ pokračuje vyděšená i šťastná máma.

Namísto oplakávání mrtvého miminka tedy musela rychle zachraňovat ještě dýchající děťátko. To nakonec ani nebylo nutné resuscitovat. Zdravotní stav holčičky, kterou pár pojmenoval Luz Milagros, tedy Zázračné světlo, je nyní dobrý.

Jenže... Nebýt katastrofálního selhání lékařů, žádný zázrak by nebyl třeba! Paní Bouterová už podala na nemocnici žalobu a pomoc při vyšetřování pochybení přislíbilo i argentinské ministerstvo zdravotnictví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.