Zázračná jídla, která vás ochrání před rakovinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zázračná jídla, která vás ochrání před rakovinou!

Salát je velký nepřítel zhoubných buněk. Čerstvých vitaminů, které dokáží porážet rakovinu bude brzy plno.
Salát je velký nepřítel zhoubných buněk. Čerstvých vitaminů, které dokáží porážet rakovinu bude brzy plno.

Tohle jezte, a riziko s mrtelné choroby se sníží o 40 %... PRAHA – Víte, jak se vyhnout rakovině? Stačí jen konzumovat správné potraviny a přestat kouřit.

Tohle jezte, a riziko s mrtelné choroby se sníží o 40 %...

Kliknutím zvětšeteVíte, jak se vyhnout rakovině? Stačí jen konzumovat správné potraviny a přestat kouřit. Riziko, že právě vás postihne tahle smrtelná choroba, se sníží o celých 40 procent! A jaké potraviny jíst?

● Zelí
Tradiční »jídlo chudých« obsahuje obrovské množství vitaminu C a balastní látky, což je vlastně vláknina. Chrání před rakovinou prsu, střev a gynekologickými nádory.
● Salát
Je jedno, jestli dáte přednost ledovému nebo čínskému. Kromě vitaminu C a kyseliny listové obsahují listy salátu i karotenoid – látku, která výrazně pomáhá proti rakovině. A jako bonus ještě antioxidanty, které nás omlazují.
● Mrkev
Stejně jako salát je zásobárnou karotenoidu. Ochraňuje zejména kůži a plíce.
● Rajčata
Společně s paprikou obsahují látku lykopin, která tělo chrání před rakovinu střev, plic a prostaty.
● Koření
Koření a bylinky nedodávají jenom chuť, ale působí i antibakteriálně, a navíc redukují produkci žaludečních šťáv. Používejte hlavně rozmarýn, tymián, šalvěj a mátu. Blahodárně působí na žaludek a játra.
● Ovoce
Obsahuje vitamin C, draslík a balastní látky, které chrání buňky v těle. Nejvíce účinné jsou červené víno, maliny, švestky, černý rybíz a borůvky. Chrání hlavně proti rakovině tlustého střeva a konečníku.
● Citrusy
Citróny, limetky, kiwi a pomeranče jsou zásobárnou vitaminu C a karotenu.
● Luštěniny
Zdroj draslíku, hořčíku, kyseliny listové. Zdravá je především sója. Tlumí účinky enzymu, který způsobuje rakovinové bujení.
● Celozrnné pečivo
Obsahují hořčík, vitamin B a spoustu balastních látek. Jejich spotřebou si tělo vytváří obranu proti rakovině tlustého střeva.
● Tuky
Riziko rakoviny snižují olivový olej, mandle, vlašské ořechy, pistácie, oříšky kešu a lískové oříšky.
● Mléčné produkty
Jogurt, tvaroh nebo kefír obsahují mléčné bakterie, které účinně bojují s rakovinou zažívacího traktu.
● Mořské ryby
Mají v sobě takzvané omega-3 mastné kyseliny, které snižují riziko rakoviny střev, prostaty a prsu. Nejlepší jsou makrely.
● Zelený čaj
Pijte ho denně, obsahuje katechin – látku, která podporuje imunitu. Tělo pak funguje, jak má, a zhoubné buňky dokáže samo zničit.
● Červené papriky a brokolice
Nabité vitaminem C.
● Asijské houbičky Shitake
Obsahují lentinan, který je výbornou prevencí proti rakovině, a řadu aminokyselin, potřebných pro správnou funkci imunitního systému. Už i v Česku jsou běžně k dostání.
● Česnek
Látka alicin pomáhá tělu bránit se před zhoubnými nádory.


Autor: (INT, šum)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.